Evenimentele ultimilor ani ne-au readus în atenție că viața este o bucurie și trebuie trăită simplu și frumos, zi de zi, cu toată ființa noastră.

Casa noastră ne este spațiul unde ne odihnim, ne încarcăm cu energie pozitivă. Este locul unde uneori plângem, învățăm, iubim și ne găsim echilibrul, forța de a merge mai departe sănătos și în armonie cu noi și spatiul nostru.

Ador să îmi organizez casa, pe zone și categorii, să o simplific permanent dăruind rudelor, prietenilor sau celor în nevoie. Ador să decorez în funcție de anotimp cu obiecte noi sau reciclate, meșterite de noi și reinterpretate.

Simplificarea constantă a casei este absolut necesară pentru a păstra armonia și starea de bine mai ales într-o casă în care sunt mai multi locatari. Musai să înțelegi cum lucrurile(in exces) chiar ne complică viața.

Iată câteva sfaturi simple și utile de organizare minimalistă. 

  1. Simplifica, simplifica, simplifica abia apoi cumperi (daca nu ai) recipiente sau coșulete de depozitare.Etichetează. Nu trebuie să fie cele mai scumpe recipiente, cutiile simple sau cele albe de pantofi sunt perfecte.

2. Depozitează pe categorii. Fiecare lucru/obiect să aibe casa lui.

“Un loc pentru fiecare lucru și fiecare lucru la locul lui. Ordinea economisește timp și ușurează memoria. O muncă rodnică începe cu un mediu curat si ordonat” – Arta Simplității

3. Organizează in stilul tau, de exemplu organizeaza pe culori cărțile, hainele sau alte obiecte. Estetic este plăcut și menține starea de bine.

4. Refolosește recipientele de iaurt, cele din sticlă, pentru a depozita condimente sau lucruri mărunte, etichetează dacă este cazul.

5. Crează-ti un sistem de împachetare a hainelor. Metoda KonMarie este ideală pentru sertare. Mie nu mi se potriveste.

6. Refolosește borcanele mari de 500ml sau chiar de 1l pentru a depozita creioane, culori, pe post de vază de flori sau chiar poti depozita ustensile de bucătarie.

7.Simplifică regulat chiar săptămânal dacă spatiul o cere.

8.Menține ordinea și curățenia ZILNIC. Truc simplu, pune cronometrul la 5 sau 15 minute dimineața și seara.

Asta-i tot!

Spor și energie!

Elenita

Xoxo

 

4 COMMENTS

  1. Si eu refolosesc borcane. Folosim cat mai putin plastic, sprayul de lavanda ca si odorizant natural. Sapun solid si sampon solid. Imi place site-ul tau, util, revin.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.