Transformarea camerei unui copil mai mare ( 8 ani plus), de la haos la ordine, poate fi un proces foarte simplu dacă urmați acești cinci pași:

Planificare și organizare: Începeți prin a vă imagina, desena, planifica modul în care doriți să arate camera atunci când este ordonată. Faceți un moodboard si o listă a lucrurilor pe care doriți să le păstrați și a celor pe care doriți să le donați sau să le aruncați. Asigurați-vă că aveți tot ce aveți nevoie, cum ar fi cutii de depozitare, coșulețe, etichete potrivite vârstei copilului și altele.

Curățenie profundă: Începeți prin a face curățenie în profunzime în toată camera. Spălați ferestrele, aspirați covorul, ștergeți praful și toate obiectele decorative sau suprafețele. De preferat împreună cu copilul. Cu cât porniți mai devreme și de la un cadru mai curat, cu atât va fi mai ușor să mențineți ulterior ordinea în cameră.

Sortare și eliminare ( decluttering time): Acum, treceți prin toate obiectele din cameră. Puneți-le în trei categorii: PASTREZ, DONEZ/RECICLEZ și ARUNC. Fix metoda celor 3 cosuri despre care am scris aici.Renunțați la lucrurile pe care copilul nu le mai folosește sau de care nu mai are nevoie. Acest lucru va elibera mare parte din spațiu pentru lucrurile cu adevărat importante.

Organizare eficientă: Investiți în sisteme de organizare durabile în timp precum rafturi, cutii, coșuri sau dulapuri, pentru a păstra lucrurile în ordine dar la îndemană. Puteți eticheta cutiile sau sertarele pentru a face găsirea lucrurilor mai ușoară fie cu înscrisuri fie cu pictograme în funcție de vârsta copilului. Asigurați-vă că toate lucrurile au un loc bine definit în cameră.

Menținerea ordinii: Odată ce camera este organizată sistematic, ajutați copilul să dezvolte obiceiuri bune de menținere a ordini. Încurajați-l să-și pună jucăriile înapoi în locurile lor după ce le folosește, căticelele în bibliotecă, hainele murdare la coșul din baie dar și să-și păstreze lucrurile curate.

  • Faceți din asta o rutină zilnică sau săptămânală pentru a menține ordinea în permanență.

Este important să implicați copilul în tot procesul de organizare, curățenie, să îl învățați importanța ordinii precum și a responsabilității personale în ceea ce privește păstrarea camerei în ordine. Cu timpul, acest lucru îl va ajuta să dezvolte abilități de organizare și de gestionare a propriului spatiu si a spațiului comun.

Spor si energie

Elenita

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.