Curățarea arsurilor de pe talpa fierului de călcat poate fi o sarcină delicată, uneori enervantă, dar există câteva metode eficiente pentru a îndepărta aceste tipuri de arsuri.

Am făcut un sondaj în grupul meu de Facebook Organizeaza.Economiseste.Traieste, pe subiectul acesta si comunitatea m-a surprins cu nenumărate sfaturi. Pe unele chiar le-am testat live la o emisiune Tv.

Iată câteva sfaturi utile despre cum să cureți ușor arsura de pe talpa fierului de călcat, în funcție de cât de densă este

Pasul 1.

Asigură-te că fierul de călcat este complet răcit înainte de a începe procesul de curățare. Deconectează-l de la sursa de alimentare și lasă-l să se răcească în mod natural. Pentru unele metode este bine ca fierul să fie rece, pentru altele să fie călduț.

1 Prepară un amestec de oțet și sare de mare: un amestec de oțet alb și sare de bucătărie poate fi eficient pentru îndepărtarea petelor de arsură fine de pe fierul de călcat. Înmoaie o laveta moale în oțet și apoi presară sare pe ea. Freacă ușor zona afectată cu această laveta/cârpă umedă și folosește mișcări circulare blânde. Repetă dacă este necesar până când arsura dispare complet.

2 Bicarbonat de sodiu și apă: un alt remediu eficient este bicarbonatul de sodiu ingredientul minune din bucătărie. Amestecă bicarbonat de sodiu(1 lingurita) cu apă (tot o linguriță) pentru a obține o pastă densă. Aplică pasta pe zona arsă a fierului de călcat și las-o să acționeze timp de aproximativ 15 minute. Apoi, utilizează o cârpă umedă sau un burete moale, non-abraziv, pentru a șterge pasta și pentru a curăța arsura. Clătește bine fierul de călcat după aceea.

3 Abur și oțet: depunerile de calcar pot bloca orificiile de abur ale fierului, afectându-i performanța. Așadar și de la interior spre exterior pot apărea impedimente privind buna funcționare a fierului de călcat. Umple rezervorul de apă al fierului de călcat cu o cantitate egală de apă și oțet alb slab, cel de 6 grade. Atinge butonul de abur și menține apăsat timp de câteva secunde pentru a permite amestecului să se scurgă prin orificiile fierului. Acest proces va ajuta la îndepărtarea depunerilor și arsurilor minore.

4.Paracetamolul si hârtia de curățare: Dacă arsura de pe fierul de călcat este mai densă, poți încerca să folosești 2 pastile de Paracetamol și o bucată de hârtie de curățare fină. Frecarea ușoară a suprafeței afectate cu aceste materiale ar trebui să ajute ca prin minune la îndepărtarea rapidă și eficientă a arsurilor.

Este important să fii cât mai atent în timpul procesului de curățare pentru a nu deteriora suprafața fierului de călcat. Verifică întotdeauna instrucțiunile producătorului sau recomandările specifice pentru curățarea fierului tău de călcat înainte de a aplica orice soluții sau metode de curățare.

Continuăm…

Alte metode utile de curățare a fierului de călcat 

5.Folosește o soluție de curățare cu acid citric: Acidul citric este un ingredient eficient pentru eliminarea depunerilor de calcar și a murdăriei de pe talpa/placa fierului de călcat. Amestecă o parte de acid citric cu două părți de apă și încălzește fierul la o temperatură medie. Apoi, închide-l și lasă soluția să acționeze timp de aproximativ 10-15 minute. După aceea, clătește bine fierul cu apă curată.

6.Curăță placa fierului cu o pastă de bicarbonat de sodiu și detergent de vase: Bicarbonatul de sodiu este un alt ingredient eficient pentru îndepărtarea murdăriei în întreaga casă dar și a arsurilor de pe placa fierului de călcat, așa cum am mentionat mai sus. Amestecă bicarbonat de sodiu cu o lingurița de detergent de vase si puțină apă pentru a obține o pastă groasă. Apoi, aplică pasta pe placa fierului și freacă ușor cu o cârpă moale. Îndepărtează pasta cu o cârpă umedă și usucă bine fierul înainte de utilizare.

Totusi…este important să urmezi instrucțiunile de curățare specificate în manualul fierului de călcat, deoarece unele metode de curățare pot varia în funcție de modelul și caracteristicile specifice ale fierului.

7Utilizează pasta de dinți: Pasta de dinți mentolată poate fi folosită pentru a curăța suprafața tălpii fierului de călcat împreună cu bicarbonat si un strop de detergent de vase. Asigură-te că fierul este rece și șterge excesul de murdărie de pe talpă cu o cârpă umedă. Apoi, aplică o cantitate mică de pastă  pe talpă și întinde-o uniform.Lasă să actioneze 15 minute. Folosește o cârpă curată pentru a freca talpa cu mișcări circulare până când reziduurile sunt îndepărtate. Clătește bine talpa fierului cu apă caldă și șterge-o cu o lavetă sau o cârpă uscată. Vezi detalii si in video de mai sus.

8 Folosește o bucată de folie de aluminiu de bucătărie: Aluminiul poate fi folosit pentru a îndepărta reziduurile de pe talpa fierului de călcat. Încinge fierul la temperatura medie și oprește-l. Pune o bucată de folie de aluminiu pe suprafața unei mese sau a unui suport de călcat. Adaugă sare pe folie și mișcă fierul în mișcări circulare timp de câteva minute. Sarea și căldura vor ajuta la îndepărtarea murdăriei de pe talpă. După aceea, șterge talpa cu o cârpă curată pentru a îndepărta reziduurile rămase.

Sper câ aceste metode economice să te ajute atunci când te confrunți cu arsură pe talpa fierului de călcat.

Tu ce alte metode cunoști?

Spor si energie!

Xoxo,Helenita

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.