Organizarea sertarelor din bucătărie.

De voie, de nevoie, de plăcere sau necesitate ne petrecem mai mult timp în bucătărie față de dormitor sau living.

Având trei copii cu vârste diferite, talente și nevoi diferite avem accesorii personalizare ale fiecăruia precum și multiple electrocasnice, că deh, la noi se gătește. Stai să vezi dezordine când unul gătește și altul prepară deserturi în același timp.

Când am proiectat bucătăria nouă, uite aici, am gândit tot în cel ai mic detaliu inclusiv utilitatea sertarelor în funcție de ce am nevoie la îndemână când gătesc.

Mai înainte de a ne apuca să proiectăm, am făcut o debarasare majoră unde am descoperit că aveam un obiect cumpărat de 3 sau 4 ori(4 rozătoare, 4 cuțite de pâine, 3 polonice etc).

Multe cratițe, foarte multe

 

Ne-am calculat și o mică cămară pentru alimentele neperisabile și ustensile voluminoase. Despre asta voi scrie în alt episod.

La început mi-a fost greu să mă obișnuiesc cu atâtea sertare și noua orânduire a lucrurilor. Tocmai de aceea am zis că din iunie și până acum (octombrie), am avut timp berechet să mă organizez și să mă obișnuiesc cu toate. Bun.

Sertarele cu pungi mari, cârpe, șervete, folii de aluminiu, hârtie de copt, pungi de legume și alte acareturi arătau așa…

Acum arată mai organizat pentru că am redus numărul de pungi precum și numărul de șervete de bucătărie.

Cum am procedat.

Am scos tot afară din sertar, l-am igienizat apoi am sortat pe categorii tot ce era înăuntru.

Pe blatul insuliței am pus pungi la pungi, șervete la șervete și folii de aluminiu, folie alimentară și folie de hârtie grupate toate.

Am redus numărul sacoșelor de cumpărături la 5 și le-am ordonat vertical in stil KonMarie într-un coș ca în imaginea de mai sus.

Până voi cumpăra separatoare pentru interiorul sertarului am folosit ambalajul hârtiei de copt pe post de separator.

In articolul următor, la categoria organizarea bucatariei, își voi povesti cum am aranjat sertarul cu tacâmuri și alte ustensile de bucătărie.

 

Dacă îți plac postările mele despre Casă și Grădină, adică despre Organizare, Grădinărit, Curățenie, Bucătăreală și cămin în general, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului meu Acasa cu Mami.

Mă  mai găsești pe YouTube cu același nume Acasa_cu_mami  sau ElenaSantos_Home pe Instagram dar și în grupul despre organizare, economisire și timp liber, grup unde poți găsi soluții smart adaptate fiecărui stil.

Sunt Elena și te îmbrățișez cu drag!

Spor și energieee…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.