“Mănâncă linte în ziua de luni să îți meargă bine toată săptămâna”-îmi spunea cu ceva vreme în urmă prietena mea, frumoasa peruancă Melisa Porras.

Am văzut pe YouTube o rețetă cu linte roșie și spanac dar care avea o combinație foarte interesantă de mirodenii: curry, scorțisoară, chimion, turmeric. Vă scriu imediat cum am făcut, cum am preparat rețeta cu ingredientele avute în casă mai putin laptele de cocos.

Dap, am scris mai sus mirodenii și nu condimente.

Despre diferența dintre ele am scris anul trecut în articolul Mirodenii si condimente.Reteta de pui oriental Baharat.

Am testat rețeta, am adaptat-o la gustul meu și al familiei mele și iată ce mi-a iesit:

Linte roșie, spanac și scorțisoară. Rețetă vegană ideală pentru cei ce țin post

Ingrediente pentru 5 persoane, durată maxim 20-25 min:

  • Linte roșie, spanac, ceapă, usturoi, rosii cerry, pastă de tomate, conopidă, ardei, morcov si multe mirodenii.
  • – ulei pentru călit ceapa
  • -1 ceapă mare taiată mărunt
  • -8 căței de usturoi(3 îi toc și îi pun la început, 5 la final)
  • -1lgt (lingurita) de currry pudră
  • -1/2 lgt (7.5 gr) garam masala pudră
  • -1/2 lgt (7.5 gr) turmeric pudră
  • -1 lgt (5 gr) chimion pudră, nu semințe
  • -1 lgt (5 gr) coriandru pisat marunt
  • -1 lgt (5 gr) scorțisoară pudră
  • – o cană de apă(250ml)
  • -1 praf de (3/5 g) sare
  • -400 g suc de roșii
  • – 1 Cutie lapte cocos(eu nu am pus, nu am avut)
  • – conopidă mică, gratinata mai întai 10 min la cuptor
  • – 1 morcov răzuit
  • -10 rosii cherry tăiate în 4
  • -1 cutie de 250 gr linte rosie prefiartă
  • -1 cutie de spanac baby
Cum se prepară această rețetă vegană ideala pentru post:

Pasul 1- am călit în ulei de măsline ceapa si cei trei căței de usturoi până au devenit translucide (bine,ceapa nu usturoiul)

Pasul 2- apoi am adăugat mirodeniile pe rând: curry, Garam Masala, scortisoara, turmeric, chimion, coriandru, sare,un pic de apă, roșiile cerry, roșiile pastă, morcovul, lintea prefiarta si conopida. Se amestecă bine si se pune capacul timp cam 3 minute. Ideal era si o cutie de coconut milk dar nu am avut în casă.

Pasul 3- se adaugă apoi spanacul și cei 5 căței de usturoi rămași, se amestecă bine și se mai lasă 5 minute la foc mic.

Sursa imagine : https://www.shutterstock.com/
Sursa imagine : https://www.shutterstock.com/

Separat am fiert orez basmati cu un pic de sare, 1 cățel de usturoi si o linguriță de ulei de măsline iar la final a iesit așa…

arhiva personala
linte, scortisoara si orez basmati

Bun și delicios, ideal pentru vegani si pentru cei ce țin postul religios.

Pofta mare.

Vă îmbrățișez cu drag,

Helenita

XOXO

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.