Cred că știți deja că la noi în familie toată lumea gătește. Meniul nostru pe-o săptămână arată după cum urmează

De obicei gătesc doar eu când copiii sunt la școală tărziu și soțul are diverse întâlniri. Avem zile cănd nu avem chef să respectăm ordinea datorită programului fiecăruia sau am și eu diverse evenimente ori întâlniri ce se succed.

 

Ideea e că avem un meniu și gătește cine se nimerește (kidding, mai des eu).

Uite mai jos câteva idei de meniu pe care noi le combinăm astfel încât să nu avem multe resturi de mâncare. Dacă totuși avem resturi și nu se mai pot prepara alte feluri de măncare din ele, le stăngem într-o găletușă pentru animale sau le transformăm în compost pentru grădina de legume.

Intotdeauna la cină ne sfătuim pentru ziua următoare.

1. Ciorbă țărănească de curcan. Ciorbă sau supă fac de doua ori pe săptămână ca un fel de măsură de siguranță pentru cănd nu avem chef de gătit.

2. Pilaf sârbesc cu carne de vitel (sau miel fraged) și sos de roșii la care adăugăm salată verde, ceapă,rosii si castraveti.

3. Pește și cartofi cu rozmarin la cuptor plus sticksuri de legume de ronțăit, simple sau cu sos tartar ori sos Aurora

4. Ciorba perisoare sau supa de vită tot ca măsură de siguranță.

4.Ostropel cu pui și piure de cartof dulce plus salata de varză albă și roșie

5 Grătar (uneori cel cu apă) pe aragaz cu ceafă de porc (sau pulpițe de pui de casă) și garnitură cu orez tras în unt uneori alternez garnitura cu mămăligă cu brânză și smântână, neapărat salată, mixtă sau cum o fi mai repede.

6.Mâncărică de mazare cu bucatele de ceafa de porc

7. Supă aztecă cu năut

Vinerea eu țin post, automat toți mănâncă ce gătesc. Pentru prânz sau cină avem meniu de post cu supă cremă de morcovi si alte legume cu crutoane de casă iar ca fel principal paste penne (sau fusili) tip Arrabiata cu mult usturoi, sos de rosii si ardei(optional)

Sper să te inspire și pe tine meniul nostru. Alte idei mai găsești aici. Dacă și tu ai idei de meniu sau ai preparate care iți place cel mai mult să le gătești, scrie-mi în comentariu.

Hai să avem spor și multă energieee…

Dacă și voi sunteți în căutare de  meniuri sau soluții de organizare și curățire a casei în tihnă, nu ezitați să intrați și pe celelalte categorii ale acestui blog.

Vă îmbrățișez, cu drag!

Mă mai puteți găsi pe YouTube(Acasa cu Mami) si pe Instagram la Acasa_cu_mami unde va invit să vă abonați pentru a fi la curent cu ceea ce postez!

Elena

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.