Bebelusul tau cate tigari a fumat astazi?

Cercetand cat mai multe despre factorii ce influenteaza aparitia cancerului precum si metode naturale de eliminare a radicalilor liberi am decoperit pe siteul  American Cancer Society un articol despre fumatul in sarcina si repercusiunile lui asupra fatului dar si fumatul in timpul alaptarii.

Ma pusese pe ganduri si voiam sa scriu ceva, orice, pe blogul meu, sa trag si eu un semnal de alarma viitoarelor mamici insa nu mi s-a parut la momentul acela ca blogul meu despre curatenia si organizarea casei este potrivit.

Dar stai putin mi-am zis ulterior si curatenia trupului si mai ales a fatului tot curatenie este nu?

Well, coincidenta sau nu Ana Maria Ivan aka Zana Scutecel a fost mult mai implicata si dedicata decat mine, a scris mult, foarte mult, a creat o ampla  campanie, a luat atitudine. Gasesti mai multe informatii aici.  

Ana Maria a inceput si a dus pana la capat o campanie de constientizare a fumatului in sarcina. A avut un efect extraordinar, a aparut chiar si la TVR si apoi la radio fapt ce demonstreaza ca a fost auzita, a avut efect iar noi, noi femeile avem nevoie de sustinere sa putem reusi. Asa mi-as fi dorit ca Statul roman sa faca ceva in privinta aceasta si nu o mamica, dar sa nu intram in altele.

Ana s-a implicat foarte mult, chiar si-a dorit sa faca ceva pentru mamicile ce doresc sa se lase de fumat.

Desi nici eu si nici ea nu fumam, sustinem mamicile care doresc sa renunte la fumat mai ales cand in burtica lor creste o noua fiinta. Sunt foarte multe mamici, femei care constientizeza ca trebuie sa se lase de fumat insa le este greu, foarte greu dar nu este un capat de tara. Ana, in colaborare cu Asociatia SAMAS  propun solutii gratuite pentru viitoarele mamici trebuie doar un pic de vointa din partea acestora iar din partea famililor lor, prietenilor apropiati,colegi este nevoie de tot suportul, afectiune, sprijin de orice fel.

Chiar daca aceasta campanile se incheie in online nu inseamna ca totul de termina, in continuare Ana si Asociatia SAMAS vor contribui la intrajutorarea viitoarelor mamici. Pentru mamicile care nu reusesc sa se lase de fumat singure asociatia a lansat  programul gratuit “Renunt in doi “.  Alege sanatatea.

Sursa pozelor www.Zanascutecel.ro

P.S Felicitari Ana-Maria sunt tare mandra de tine si mai ales ca am onoarea sa fiu prietena cu un om atat de frumos ca tine!

Spuneti nu fumatului in sarcina si in timpul alaptarii!

Va imbratisez, cu drag Elena!

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.