Ne-am pus gresie noua in bucatarie!

Asa de bucurosi am fost cand ne-am vazut holurile gata, o alta parte a casei finalizata cu gresie. Am decis ca tot parterul sa fie in stil mediteranean si asta ne-a ajutat mult in alegeri.

Ne-am gandit ca o singura nuanta de gresie este ideala pentru ca noi avem aproape tot parterul Open Space adica holuri, bucatarie, zona de luat masa si livingul. A fost usoara decizia si chiar am gasit la Hornbach o nuanta si marime  potrivita de 33cm iar nuanta de chit de rosturi exact cum ne doream TERRA de la Ceresit Le-am cumparat in luna august. Bineinteles ca nu aveau pe stoc 140m de gresie insa au fost amabili si au sunat la toate magazinele din tara si in mai putin de 10 zile ne-au livrat acasa tot ce comandasem. Super tare personalul, nu stiu ce tehnica de management au insa functioneaza. Daca ar fi asa si in restaurante, spitale si institutii publice toti romanii ar plesni de fericire nu?

Sa revenim la oile noastre adica la gresia din bucatarie.

Nelson(sot) si Alessandro(fiu) sunt eroii mei principali in aceasta operatiune iar eu cu fetele suntem cu chituitul, curatatul, adunat si recuperat fluturasii(distantierii daaa, nu fluturii din capsorul nostru).

Tehnica de montat gresia noua este aceeasi ca la montajul gresiei pe hol asa cum va povesteam in articolele precedente. Aici gasesti informatia.

In 2-3 cuvinte e cam asa:

Cureti si aspiri bine zona unde urmeaza sa montezi, prepari adezivul intr-o galeata mare cu proportia 5l apa la un sac de 25 kg de adeziv, mixezi cu bormasina si unealta aferenta, pregatesti langa tine genunchere in primul rand apoi un cancioc, gletiere cu dinti cat mai lati(pieptene ii mai zice), boloboc 1,2 cate vrei sa fii sigur ca montezi perfect adica sa aiba acelasi nivel toate placile intre ele, ar mai fi si nivelatorul cu laser insa e optional,fluturasi sau distantieri cum vrei sa  spui de marimea rostului pe care vrei sa il lasi pentru chit recomandat a fi minim 1.5mm dar fiecare alege dupa preferinte. Inainte de finalizare, intre gresie si plinta de pe perete, de jur imprejurul bucatariei, s-a pus silicon cu scopul de a permite gresiei sa se dilate sau contracte in functie de temperatura.

Pentru ca locuim in casa in timp ce amenajam a trebuit sa luam in calcul calea de acces. Seara s-au montat 3 randuri de placi in dreptul usii de intrare-iesire din bucatarie si pana la zona de acces catre hol astfel incat pe timpul noptii sa se usuce iar a doua zi sa putem calca, in cazul ca ieseam afara. Noroc ca se mai poate iesi din casa si prin alta parte.

Important de tinut minte este ca in dormitoare si alte camere se monteza gresia din zona opusa usii, bine asta daca se monteaza tot intr-o zi.

Saptamana aceasta (2/7 ian 2018) continuam cu zona de luat masa si apoi livingul(cu totul au  vreo 70m). Urmeaza cele 2 birouri foste dormitoare sa montam gresie apoi reparatul si vopsitul/zugravitul peretilor si amenajarea cu mobilier minimalist a incaperilor. Nu avem un termen desi ideal ar fi fost sa terminam ieri. Incet si bine.

Spor si energie sa avem la inceput de an.

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.