adornos-campana-navidad

 

Mai e foarte putin pana la sarbatoarea Craciunului si mami are treaba serioasa: curatenie generala, serbari la scoala, pregatirile de Craciun cu impodobitul bradului, cadouri, mancaruri si bauturi specifice, invitati, colinde…of Doamne oare cum face mami toate astea si repede si bine?

Mami, uite mai jos o lista care te ajuta sa faci toata treaba rapid si eficient in cateva ore:

Lista  Curatenie de Craciun:

   1.Intrarea in casa 2. Zona de stat (living) 3. Baia 4. Bucataria 5. Altele

1. Intrarea in casa:

– Toti invitatii vor avea primul impact la intrare, asa ca sterge cu un produs multifuctional usa de intrare, pune o mica decoratiune simpla.La interior, goleste de haine cuierul si multitudinea de incaltari, da cu mop si atarna un mic bradulet parfumat sa schimbe mirosul la intrare si…gata!!! (partea aceasta..)

2. Zona de stat (living):

– aduna toate hainele, jucariile, canile de ceai, reviste. Sterge lustrele si praful de pe mobilier. Aspira tot inclusiv langa brad. Sterge geamuri si oglinzi. Spala perdelele si paturile de invelit cand stati la tv seara.

– creaza 2 cosuri, unul cu jocuri de adulti si altul cu jocuri pentru copii in zone diferite.In alta zona,creeaza un colt, pentru un mic bar cu diverse bauturi pentru invitati. Pune la indemana albume foto de familie.

3.Baia

– curata vasul toaletei interior/exterior si in spate unde nu vede nimeni. Curata mai serios peretii dusului si cada, scapa de sampoane goale si umple suportul de sapun lichid de la chiuveta. Sterge oglinda, pune un prosop vesel, aranjeaza sertarele sau dulapul (cu totii avem obiceiul sa tragem o ocheada cand mergem in vizita in dulapul altora). Pune un spray de camera la indemana pentru….un miros mai placut.:)

4.Bucataria

– curata frigiderul bine, curata aragazul si cuptorul, organizeaza tigaile, cratitele  si cutiile de plastic de pus resturi de mancare/dulciuri perisabile.Curata paharele si canile mai bine, aranjeaza sertarul cu tacamuri, pregateste prosopele de hartie ca ulterior sa muncesti mai putin la curatat. Curata bine gresia si suprafetele de pregatit mancare.

– Pregateste listele cu necesar mancare, bautura si trusa de prim ajutor pentru sarbatori. A…uitasem: programeaza-te la coafor.

5 Altele:

-pregateste lenjerii, prosoape si (extra)hartie igienica pentru cazul in care invitatii vor ramane mai mult timp. Termina tot ce mai era de spalat si stii ca pana in ianuarie nu mai e necesar sa muncesti atat. Creaza un playlist cu cantece de Craciun romanesti si internationale. Pune sub brad mici cadouri extra (de exemplu cateva globuri simple pe care ulterior scrii o amintire cu un marker).

Pentru toate zonele de mai sus seteaza alarma de la telefon la 25 minute fiecare. Spor si energie!

Cu casa primenita, mirosind frumos a Sarbatoare te poti relaxa in sfarsit si tu mami. Meriti!

Craciun fericit sa ai mamico, cu multa bucurie, intr-un camin organizat, cald si armonios!

images

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.