Who's your mama?

Timpul, cel mai pretios cadou ever!

Iarna, avem impresia ca tot in jurul nostru e mai lent, la fel si cheful de facut curatenie prin casa. Noi avem rutine pe care le indeplinim cu totii insa tot ne mai ratacim pe drum, ba stam de vorba, ba ne apuca joaca dar avem si zile cand nu avem chef.

Cum sa curesti eficient contra cronometru.

Am tot urmarit tutoriale video pe internet, zic eu, de la experti in curatenie despre cum sa iti eficientizezi timpul astfel incat sa poti face mai multe lucruri intr-o zi nu doar curatenie sau un anumit lucru.

Ei bine solutia sunt listele  de planificare pe saptamana si un cronometru, Serios, un cronometru ajuta foarte mult pentru ca la nivel mental se creeaza o competitie tu si ceasul si in fiecare om exista dorinta de a invinge.

Mi-am adus trusa cu produse de curatat  baia si mi-am setat cronometrul la 20 minute, eu avand in minte totusi sa ma incadrez in 15 minute. Am facut un tutorial in care povesteam cum sa speli vasul de toaleta in mai putin de 3 minute. Uite link aici.

Am inceput cu vasul de toaleta si am pus un produs de curatat ca sa se inmoaie murdaria, apoi am inceput sa spal faianta de sus in jos de la stanga la dreapta ca litera S cu pisicul adica mopul acela dreptunghiular. In hotelarie noi il numim pisic.

Dupa faianta a urmat cada, vasul de toaleta, oglinda, chiuveta, sub chiuveta, am spalat gresia si schimbat prosoapele si covorasele de baie. Totul in 18 min.Se putea si mai repede.

Am terminat in 18.17(18 minute si 17 secunde) pentru ca in video, cum se vede mai jos, ma opream sa mai povestesc si la camera ce fac, care sunt pasii.

Tip-ul meu: in momentul cand te apuci de un lucru incearca sa opresti notificarile de la emailuri sau facebook.

Daca ai tarie, scoate net de tot in minutele acelea sau pune telefon pe modul silentios. Vei avea surpriza sa vezi ca termini mai repede si poate mai eficient cand utilizezi cronometrul.

Uite aici video in care m-am cronometrat.

Daca te inspira metoda asta, incearca si tu si spune-mi daca a dat rezultate. As fi bucuroasa sa stiu ca macar o persoana care ma citeste a reusit sa se incadreze sub timpul stabilit.

Sunt Elena si te imbratisez cu drag.

Spor si energie!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.