sursa fotografie google imagini

 

Daca ai experimentat confortul patului de hotel si ti-ar placea sa ai si tu asemenea pat acasa iti vin in ajutor cu cateva sfaturi.

In cativa pasi iti voi spune trucuri invatate de pe vremea cand am lucrat in industria hoteliera. Inainte de a cunoaste cum functioneaza un hotel am avut sansa sa imi petrec si eu vacante in hoteluri. De atunci mi-am spus ca trebuie sa aflu cum sta treaba de paturile acelea sunt asa relaxante si odihnitoare…

De multe ori visam sa ajungem acasa de la joburile noastre, ne scufundam in pilota calduroasa si pufoasa cu o carte buna in mana. Dar cum sa faci asta cand intrii in dormitor si patul nu arata bine?

Cum sa aranjezi patul? Uite cum:

Pasul 1. Intotdeauna fa patul dimineata inainte sa iesi din camera. Chiar daca nu pleci de acasa cand vei intra in dormitor, faptul ca patul este aranjat frumos iti va da o stare de bine.

Pasul 2. Alege o lenjerie mai lata cu 2o/40 de cm mai mare decat dimensiunea patului in functie si de grosimea saltelei.Cearceaful trebuie sa intre sub saltea.

Pasul 3. Cand schimbi lenjeria ai grija la colturile cearceafului. Daca lenjeria nu are cearceaf cu elastic pe margine pentru saltea si este simplu, cea mai buna si eficienta metoda ca cearceaful sa nu iasa sunt nodurile de capete. Se ia fiecare colt, se innoada si se intinde bine pana intra sub coltul saltelei. Cu acest truc reusesc cameristele sa treaca testul cu moneda cand superiorii le testeaza modul in care au pregatit patul pentru oaspeti.

 

Pasul 3. Daca ai lenjerie deschisa la culoare, alege o patura de culoare vie, pe care o asezi la baza patului ca in imaginea de mai jos si alte 2 perne decorative de aceeasi culoare cu patura. Cu ani in urma, in hotelarie se folosea cuvertura la dimensiunea patului insa s-a demonstrat a fi un plus ce necesita intretinere si costuri mai mari la spalare.

sursa fotografie google imagini

In articole viitoare iti voi spune cum imi parfumez natural lenjeria si aerul din camera, cum imi mentin lenjeria de pat alba, cum se schimba usor cerceaful de la pilota fara sa ai nevoie de ajutor sau cum se intretine si se curata salteaua si pernele.

Sunt Elena si te imbratisesz cu drag.

Daca si tu stii trucuri pentru a avea un dormitor cat mai relaxant scrie-mi si voi incerca  trucurile tale.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.