Cină de gală la noi acasă, cu meniu de lux, pe bani puțini!

De când mama m-a făcut am fost învățată că atunci când ai musafiri (prieteni, rude și alte asocieri), să ospătezi cum se cuvine omul ce ți-a trecut pragul. Buuun!

Săptămâna trecută ne-am văzut cu finii și prietenii noștri dragi. Am stabilit că e vremea petrecem și altfel. Așa am făcut. Nu ne vedem des, căci lucrăm în industria evenimentelor și rar ne permitem toți weekend liber dar, suntem pe aceeași lungime când plănuim ceva!

Gala dinner la noi în bătătură! Bine, nu chiar bătătură căci ne îngheța nasul dar un loc la masă în casă tot am avut, ba chiar două!

 

Cine zice că ăi mai bogați își pot permite șampanie, caviar și alte finețuri?

Am ales meniul, am ales ținuta și mai apoi jocuri de cazino!

Meniul: 

  • Starter: Caviar negru servit cu șampanie, tost, sos de smântană, chives(ceapă subșirică),ou fiert și lămâie. Caviarul negru am găsit la Lidl gama Delux, cumpar rar, cam o dată pe an iar cel roșu de somon e de la fina, adus recent de la Moscova!
For your info: Caviar numim doar acele icre/ouă negre provenite de la trei tipuri de sturion de crescătorie beluga, sevruga sau osstreta. Sturionul sălbatic este pe cale de disparitie si este interzisă comercializarea lui, de aici si pretul exorbitant pe piata neagră. Somonul si ceilalti pești produc icre însă nu intrâ în categoria caviarului.
  • Șampanie aveam dar merge mai orice spumant, pahare și voie bună să ai! Timp de preparare 10 minute, adică 8 minute pentru ouă să fiarbă și două pentru tost si aranjament pe platoul de servire. 
  • Main Course sau fel principal am avut Surf&Turf adicătelea muschi de vită cu fructe de mare, sparanghel garnitură și sos Hollandaise! Timp de preparare concomitent 15-20 de minute. Carnea se pune pe grătar 2-3 minute apoi se trage la tigaie în unt, piper și usturoi tot vreo 2-3 minute. Sparanghelul se pregăteste cam în același timp cu carnea, se opăreste 2 minute apoi se pune pe grill 2-3 minute. Creveții au fost trași în unt, usturoi, vin alb și peperoncino. Sos Hollandaise se face primul căci necesită mai multă muncă, fiertul ouălelor, bain Marie, vreo 10 minute în total. Toate rețetele le voi scrie ulterior pe blog.

 

  • Desert Banana Foster. Un desert delicios, simplu si rapid de facut. Într-o tigaie caramelizezi zahăr brun cu unt, suc de portocale, scorțișoară și brandy, mai apoi adaugi bananele coapte. Se servește cu înghetată, sos de ciocolată și migdale.  De vis!

(A nu se servi după 8 seara)

  • Games. După o cină fabuloasă am continuat seara de gală cu film pentru o mică siestă, moment în care ne-am schimbat și ținutele în ceva mai lejer, apoi am continuat cu jocuri de societate sau de casino, remi, carți de joc și ruletă! Toate le puteți găsi la Pepco, Dragon sau Jumbo sub 50 de lei!

 

Per total, cina de 8 persoane ne-a costat aproximativ 380 lei. Comparativ cu un restaurant de lux, sigur mai adăugam un zero la sumă și sigur cineva ar fi trebuit să conducă înapoi acasă.

Ne-am simțit excelent și vom repeta întâlnirea de fini acasă cu o noua tematică de cină: seară franceză cu muzică de acordeon, bruschete si poate melci sau Duck à l’Orange. Vom vedea!

Sunt Elena si te îmbrățisez cu drag!

Spor și energieee…

Dacă îți place universul meu mă găsești si pe Instagram si YouTube!

 

 

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.