Este dificilă organizarea vizuală a dulapului deschis? Cel fără uși, tip etajeră, la el mă refer…

Ei bine, nu!

Pentru început, e musai să ai un concept și un plan bine stabilit pus pe hârtie atunci când vrei să îți redecorezi baia sau să amenajezi anumite zone din baie.

Planificarea sau planul pe hârtie, ca în orice altă arie a vieții noastre, te ajută în decizii, câștigi timp, îți este mult mai clar și simplu să implementezi ceea ce vizualizezi.

Planul acesta are o denumire în minuata lume a designerilor și anume mood board sau pe românește un panou vizual.

Pe acest panou pui colaje de fotografii în care viziunea ta devine mai clară, panou care ar putea arăta în mod ideal rezultatul final și nu în ultimul rând te ajută să cauți soluții optime bugetului tău.

Pentru una dintre băile noastre aveam un design cu elemente africane doar că dulapul nostru dorit costa foarte mulți bani.

Am găsit o soluție temporară, un suport cu etajere budget friendly, din metal, suport luat de la Ikea uite aici unul similar  

Uite de ce anume am ținut cont când ne-am făcut planul/moodboard:

  1. Conceptul. Savană a fost tema aleasă de noi acum 14 ani.
  2. Lumina. In baie avem un geam mic deci lumina este precară. Am optat când ne-am amenajat baia pentru gresie si faiata de culoare crem cu câteva plăci în culoarea ciocolatei iar peretii albi, accesoriile cat mai deschise la culoare, ici colo pete negre.
  3. Dimensiunea mobilierului în funcție de spațiul avut.
  4. Flux și sisteme optime de depozitare și organizare.

Acum, pentru că nu ne-am cumpărat dulapul dorit am pus ce am avut deja în casă, un suport cu etajere despre care am scris mai sus.

A fost nevoie să găsesc soluții smart pentru a depozita într-un spatiu îngust următoarele

  • prosoapele pentru toti membrii familiei,
  • cosmeticele mele, ale soțului,
  • produse de îngrijre a părului
  • diverse aparate de înfrumusețare

Hărtia igienică și produsele de curățat baia le-am depozitat în mobilierul de sub chiuvetă în coșulețe identice.

Suportul avut are 4 etajere, toate diferite ca dimensiune. Pe prima etajeră îngustă  am amplasat pensulele mele de machiaj și diverse produse de demachiere și întreținere a pielii apoi ale soțului, apoi prosoapele și pe ultima etajeră mai latâ și mai generoasă am amplasat diverse aparate pentru întreținere ten, păr și corp.

Am folosit coșulețe din ratan și bambus de diferite dimensiuni dar toate sau aproape toate identice ca model.

Organizarea vizuală poate avea micro-categorii sau macro-categorii în funcție de personalitatea și spațiul fiecaruia.

Eu am ales ca organizarea vizuală din baia mea să aibă macro categorii adică fiecare coș nu are alte mici coșulețe la interior(subcategorii) lucru care mă ajută constant să văd dacă se acumulează prea multe în interiorul unui coșuleț.

Firește, la două- trei luni controlez coșurile și simplific acolo unde este cazul.

Simplu, nu?

Iată câteva fotografii ale dulapului nostru temporar, fără uși:

 

Foarte important de reținut, atunci când sunt copii mici în casă asigură bine dulapul cu polițe pentru a evita riscul ca prin cățărare, cum obișnuiesc micuții, să nu cadă dulapul peste ei.

Alte trucuri:

Dacă baia ta este una foarte mică și un dulap nu ar avea unde să fie amplasat, poți opta pentru câteva polițe dispuse în zig-zag fie deasupra ușii, a vasului de toaletă sau a căzii.

Acestea îți vor oferi posibilitatea de depozitare pe înălțime și eficientizare a spațiului avut.

Dacă ești în curs de reamenajare a băii tale începe cu un declutter riguros apoi curățenie. Cu spațiul liber îți poti crea moodboardul mult ai ușor.

Un alt sistem eficient  de organizare pentru baia foarte mică este cel din material textil cu multe buzunare care poate fi agățat fie de ușa băii sau acolo unde spațiul permite.

Acesta poate fi creat foarte ușor dacă ai prin casă o bucată material textil. De exemplu poți crea organizatorul vertical dintr-un cearceaf vechi sau prosoape mari de plajă pe care aplici buzunare.

Cu un pic de inspirație și creativitate și tu îți poți amenaja baia cu buget redus și efect de milioane.

Sper ca acest articol să te inspire să găsești și tu stilul de organizare care ți se potrivește în funcție de spațiul avut. Îți sunt super recunoscătoare pentru un simplu share al acestui articol.

Mă mai găsești activă și în Social Media, pe contul meu de Instagram ElenaSantos_home, în Facebook pe pagina blogului meu ElenaSantos Home, în grupul Organizeaza.Economiseste.Traieste unde postez soluții smart pentru o viață echilibrată precum și pe canalul meu de Youtube Acasa cu Elena Santos iar săptămânal mă poți urmări la Tv, MetropolaTv, în rubrica mea despre casă și gradină.

Te îmbrățișez cu drag

Spor și energieee,

Helenita

Xoxo

 

 

 

 

 

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.