Kids pijama party, noul trend de petrecere pentru pre-adolescenți!

Trendul ăsta e nou pentru mine, să ne înțelegem, dar, îmi place mult, mai ales când copiii mei sunt fericiți. El, trendu’, există de ani de zile la americani, cu siguranță am văzut cu toții în filme.

Să vă povestesc, zic.

Cu 5 zile înainte de ziua de naștere a Rihannei, weekendul trecut, stabilim împreună că, da, anul acesta vom da o mini petrecere. Vorbim despre durată și cât ne costă decor, măncare, băutură și distracții. Bun.

sursa slumber_party_header

Începem cu planificarea, știind că vor fi 3-5 copii. Niciodată, dar niciodată, în cei peste 19 ani de când am activat în industria hotelieră și organizat și evenimente, numărul invitaților nu a rămas cel stabilit inițial. În sinea mea mă pregăteam de doi, trei copii în plus. Să vedeți cum a fost.

Rihannna:

-Mami, de ziua mea vreau petrecere, dar apoi vreau sleep-over(copiii vor rămâne să doarmă peste noapte).

Eu: Și câți copii vei invita?

Rihannna: vreo trei sau patru poate… maxim cinci copii mami, plus noi ai casei. Ok zic, ne descurcăm noi!

Visam amândouă la un party super organizat, cam așa:

Am văzut corturi similare cu cele din pozele de mai sus pe conturile de Facebook ale prietenilor mei Robert aka daddycool.ro si Ana Maria aka ZanaScutecel.ro, primite de la Kaufland Romania

Cu două zile înainte, Rihanna ne anunță că vor veni toți copiii din clasă adică vreo 24. Ha, am râs și plâns în acelasi timp. 24 de copii la party mai merge, dar la sleepover? Eu, mai aveam să termin de cusut draperiile pentru camera ei. Șoc, șoc, șoc.

Sfat pentru mine: respiră adânc Helenita, respiră!

Cu o zi înainte, altă schimbare. Mami, vor veni vreo opt sau zece copii sau poate, doisprezece. Say what?

Facem mici cumpărături la Jumbo pentru a decora casa, zonele de petrecere, stabilim un meniu aproximativ de 10 persoane plus ai casei (vreo opt persoane cu bunici, unchi și noi, părinții, of course pe post de ospătari).

1.Decorațiuni bifat. Am luat ghirlande, o punguță cu baloane îmbulinate, cifrele vârstei și pahare reutilizabile pe care am notat numele copiilor. Uite un sfat bun. (Sinceră să fiu, nu aveam chef de spălat pahare non-stop)

2.Meniu bifat (sau așa credeam). Mâncare și băutură, să zicem, cât mai sănătoase, că doar sunt de meserie, nu-i așa? Am întrebat părinții de alergii, medicații sau intoleranțe și gata.

Sfat: nu te pune cu copiii, Helenita!

La mâncare ne-am decis să avem bruschete de tot felul, apoi grătar, degețele de pui si pește iar de rontăit fructe, alune, grisine, covrigei, morcovi sticks și bineînțeles tortul. Ca băuturi limonadă si smoothie făcute în casă, din fructe proaspete luate de la Lidl În dimineața aceea și sucuri naturale de la Olimpus de morcov, rodie, portocalâ. (Notă :acest articol nu este sponsorizat de niciun brand, descriu exact ce am cumpărat)

Aranjăm noi cu o seară înainte ce se putea aranja, pentru a economisi timp, apoi dimineața următoare urmau de aranjat farfurii, tacâmuri, șervețele, pahare, aperitivele, sucuri și spumant pentru copii.

Rihanna”s cake

Bufet tip finger-food complet pentru 10 persoane plus. Plus cei ai casei. Total persoane 22.What? Ce zic eu 26, cu du-te vino permanent.

Realitatea a fost alta la început, în ceea ce privește mâncarea și băutura: toți, dar toti au zis pas morcovilor mei si au cerut doar Happy Meal, suc de portocale și Sprite. După vreo juma’ de oră de zbeguială au ras(a se înțelege devorat) tot, inclusiv morcovii.

3.Distracția și-au stabilit-o singuri: dans, karaoke, jocuri. O parte au stat pe mobil să facă live și posturi pe Instagram. Mega Fun.

Cam așa:

Kids pijama party
Rihanna’s birthday pijama party

La ora 18 au plecat spre Chiajna-Fest prima editie, de fapt la concertul Deliei, oferit de Primarie. Cei ce au decis să rămână peste noapte au revenit cu pijamale și trusa de igienă personală.

Bineînțeles că au început rugămințile să îi ducem și pe ei la concertul Deliei. Eu și șapte copii. Pff. Norocul meu că evenimentul era în apropiere.

Ne-am întors la ora 23, eu epuizată, cu gândul la prietenele mele ce se desfătau cu Yoga si Roze, iar ei mititeii, super fericiți, normal, au continuat petrecerea până la 4 dimineața cu farse si provocări de mi-au depășit așteptarea. Dacă nu le-a reușit vopsitul părului cu hârtie creponată au schimbat provocarea cu pasta de dinți.

Ghici cine încă mai curăță după o săptamână de la petrecere? Rihanna evident.

Una peste alta petrecerea a fost super tare, copilul e fericit. Invitații, la fel de fericiți mai ales când laudă gazdele că au fost super-cool.

Eee, când ești lăudat, să tot faci petreceri. Păi nu?

Recapitulăm To do list pentru Kids Pijama Party:

  1. Stabilește numărul invitațior
  2. Intrebă despre alergii și intoleranțe(unde e cazul de medicație)
  3. Meniul de mâncare si băutură
  4. Mici decorațiuni și/sau jocuri( se poartă twister între 7-12 ani)
  5. Afterparty gifts. Mici cadouri sau suveniruri(dacă se dorește)

Cost total 630 de lei pentru tot Kids Pijama Party de 22 de persoane.

Decorațiunile sunt reutilizabile și pentru următoarele petreceri din familie adică investiție, nu cheltuială.

Economie maică, economie.(Fără a pune la socoteală capacul spart de la toaletă)

Voi cum organizați in anul 2018, petrecere de preadolescenți?

Sunt Elena și vă îmbrățișez, cu drag!

Spor și energieee…

 

2 COMMENTS

  1. Pentru la anu’ sa pregatesti cateva camere video si la final sa faci un colaj de cateva minute ca sa putem simti pulsul petrecerii. Devizul ca devizul, da pulsul dna, pulsul conteaza.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.