Date night out? Cum vine asta?

Discuție cu o prietenă…

“-Adică vrei să spui că ieși la întâlnire cu soțul, când ai timp soro? mă întreabă prietena mea.

Pai și cine mai gătește pentru copii, cine șmotruieste, cine mai ordonează prin casă, cine citește povestea de seară sau dă apă pisicuței și întinde rufele? Cine fată, cine sau îți iei bonă și menajeră? A, te mai ajută maică-ta, nu?

Răspunde tot ea: a stai așa că tu ai copiii mai mari, d-asta ai tu timp de toate, normal, norocoaso!”

-Nu, nu sunt norocoasă! i-am răspuns. Doar sunt prezentă în viața mea și mai conștientă că toate sunt trecătoare doar amintirile rămăn, o vreme, după noi.

Pur și simplu nu vreau să uit cum erau momentele de tandrețe dintre noi de dinainte de a avea copiii.

Ei nu sunt un impediment dar ne putem organiza programul, casa și viața de cuplu și în funcție de noi și dorințele noastre.

Și ce este mai frumos pe lumea asta ca iubirea în toate sensurile ei?

Cu multe To Do pe cap uităm de noi, uităm să To Be.

Suntem copleșiți și iaca cum intervine singurătatea în doi. De-aș fi avut eu mintea de acum în urma cu 20 de ani…ehe ce mai fructificam și prețuiam mai bine timpul.

Așadar,

Cum să ne menținem armonia în cuplu și după ce trece luna iubirii?Păi uite cum facem noi..

Ne-am făcut o regulă de vreo 14 ani încoace și anume în fiecare lună să ieșim la o întâlnire în doi chiar dacă suntem supărați din N motive sau nu avem destui bani ori ne surprindem plăcut cu mici dulcegării sau surprize low cost.

Având de toate adică strictul necesar unei vieți decente am început să investim în emoțional, în calitatea amintirilor și nu ne mai cumpărăm obiecte sau cadouri scumpe.

Că tot este luna iubirii luna aceasta ne sărbătorim fără cadouri dar ne sărbătorim. La începutul lunii ne-am răsfățat cu un picnic în doi chiar la noi în sufragerie.

Urmează Dragobete, Marțișor, Ziua Mamei…

Lui nu îi plac sărbătorile comerciale dar de dragul meu facem un compromis și ne bucurăm în preajma acestor zile. Da, uneori ne bucurăm chiar și de unele clișee.

Am grijă ca imaginea mea să nu fie una veșnic cu pijamale sau haine largi, nepieptanată și mereu pe fugă să fac ceva. Din când în când scot la lumină femeia din mine și trimit la culcare mămica Elenita.

Avea mamaia o vorbă (mai bine zis un sfat) preluată și de mama:  -Fato ascultă la mine aici și bagă la cap: sexul, rujul roșu si mâncarea bună sunt ingredientele unei relații de durată. Mai sunt și altele dar astea sunt baza.

În primii ani de căsătorie eram în Nirvana nici că vedeam sau auzeam vreun sfat apoi când au apărut copiii eram focus pe ei și pe carieră. Uneori uitam să mănânc așa de haotică eram din dorința de a face totul bine. Perfecționismul era la un pas să mă distrugă

Relația cu soțul pff, abia ne vedeam. Până intr-o zi când ne-am scuturat bine viața și ne-am reorganizat și nu am uitat de noi ca cuplu nu ca prieteni buni sau părinți.

Concret ne-am amintit de noi și de vreo 14 ani încoace ne este tare bine.

Să îți dau o idee mi amiga de date night în cuplu…Uite cum am făcut noi, îi spun prietenei mele …

Zilele acestea ne-am dat întâlnire la hotel.

-Mda, aveți bani de hotel pe praful asta, zice ea.

Nu, nu ne dau banii afară din casă dar când vrei cu adevărat ceva din tot sufletul să meargă, porțile ți se deschid și soluții se găsesc i-am spus.

Da, ne-am sărbătorit iubirea și nu, nu a fost în zi de sărbătoare.

A fost momentul nostru de tandrețuri, de a ne aminti de noi iar și iar. La ce bun să facem schimb de cadouri scumpe și să butonăm telecomanda sau telefonul după ce ne ghiftuim?

Ne-am rezervat camera din timp la fel și cina la restaurant. Am căutat un hotel aproape de casă, un hotel decent ca prețuri, curat, cu recomandari bune în Booking și recenzii. Ne-am cazat la Hotel West Plaza Militari la nici 5 km de casă. Bună alegere am făcut.

Restaurantul este de fapt trattorie tipică italienească, Trattoria Vivaldi cu decor și ambient specific ne-a surpins plăcut. Eram cam singurei în restaurant și pentru o clipă ne-am simțit și bucurat fix ca în filmele cu prinți când se închiriază un local întreg pentru a avea intimitate.

Înainte de asta mi-am făcut manicura, m-am vopsit să îmi acopăr fierele albe, mi-am făcut un tratament la ten pentru a arăta cât mai proaspăt mi-am mai ajustat din machiaj unele defecte să zicem, mi-am pus câteva gene fir cu fir acolo unde era nevoie, mi-am parfumat lenjeria specială de tandrețuri, mi-am făcut un mic băgaj și gata… duși am fost.

De fiecare dată avem cam aceeași emoție în stomac când ne pregătim, fix cum era când ne curtam.

Iaca în imagini aventura noastră în luna iubirii.

Dragă cititorule, nu uita de tine iar dacă ești într-o relație nu lăsa plictiseala și obisnuința să intervină. Iar acolo unde sunt și copii în preajmă nu uitați că viața de cuplu ca și iubirea de sine sunt necesare pentru armonia în casă dar și în creieri…

Am zis, yep,cu plăcere…

Dacă ti-a plăcut ideea mea de a sărbători o seară în doi  aplic-o și tu sau dă acest articol mai departe subtil unui prieten și ai să-mi multumești. Blink,Blink

Te îmbrățișez cu drag,

Helenita

Xoxo

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.