Ultima noastră vacanță mai lungă a fost în 2019. O simt ca și când a fost long, long time ago, pentru că… pandemie. Dar sunt optimistă și mai nou și vaccinată și daaa, mă gândesc iar la vacanță. Așadar…

Cum îmi planific eu vacanța ideală?

Trage aer adânc în piept de vreo 3 ori, ia o agendă și scrie mare ca titlu: e vremea să îmi planific vacanța ideală, e vremea să îmi planific vacanțaaa, e vremea să…

Ok, gluma-i, glumă dar să trecem la sfaturi organizatorice de planificat vacanța.
Pasul 1.

Alege împreună cu partenerul de viață, prietena cea mai bună sau  just you data și destinația care știi că vă va bucura pentru următoarele 3-5-7…zile. Vezi dacă ai nevoie de viză. Dacă da cât durează eliberarea ei? Verifică prognoza meteo în fiecare zi. 2021 este diferit de anii anteriori, așa că e mai bine să știi dacă pui în bagaj 3 costume de baie sau 3 pulovere.

Pasul 2. 

Fă rezervările din timp, la cazare și mijlocul de transport (știi deja că se poartă mai nou și pe la noi camper-ul/rulota).Vezi ce activități îți fac cu ochiul la destinație și începe să pui bani la ciorap(adicătelea să economisești, te-ai prins, nu?). Pașaportul mai e în termen?Îl ai la îndemână?

Pasul 3.

Dacă ai animale de companie pe prispa casei sau flori de îngrijit pe balcon găsește din timp o persoană de încredere să te ajute cât timp ești în vacanță.

Pasul 4. 

Concepe doar câteva ținute mix and match pentru fiecare zi în combinații smart, cât mai comfortabile și adecvate zonei unde vei călători. Inspiră-te din garderoba capsulă. Nu uita de protecție solară, pasta de dinți, rujul roșu(pentru fete, da?) pentru pozele de Instagram și ..the mighty Nurofen. (Never know). Voi scrie separat un articol doar despre bagajul pentru vacanța mare. Până atunci mai am unul aici despre minivaliza pentru 3 zile. Hope it helps.

Pasul 5. 

Nu, nu și nu (nop, no, nee, niet) NU posta în timp real unde ești chiar dacă te mănâncă rău degetele să arăți prietenilor că te bronzezi în Zanzibar sau Nisipurile Aurii ori escaladezi Everestul. Hoți abia așteaptă să mute valorile tale în casa lor. Asta dacă nu ai un sistem de supraveghere aprobat de FBI, știi ce zic? De asigurări de casă și călatorie vorbim? Hai lasă, nu acum dar să știi de ele că-i musai să le ai.

Pasul.., eh, pasul următor,

Nu lua multe suveniruri care să îți umple ușa frigiderului și peste 1 an să le arunci. Mai bine pune bănuții ăia la ciorapul celălalt pentru următoarea vacanță.(Zic și eu, am navigat mulți ani și mi-am adus suveniruri la fiecare voiaj iar după ceva vreme le-am daruit căci mi-am aglomerat casa. Waste of money. Acum m-am deșteptat. So, think twice baby).

Pasul…următor, următor,

De bănuți de rezervă am zis? Nu? Păi zic acum că pe lângă bugetul stabilit mai pune încă pe atât să fie disponibil dar nu musai de cheltuit.

Spor la planificat și economisit. De organizarea călătoriei și a bagajului în episoadele(hc, articolele) următoare!

Tu cum îți planifici vacanța? La 20 de ani puneam în rucsac niște hăinuțe și pa mama. Acum la 40+ și familie numeroasă e musai planificarea. După buget coane Fănică! Păi nu?

Sunt Elena și te îmbrățișez cu drag,

Spor și energieee…

xoxo

 

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.