Cine nu are jucării de pluș să ridice mâna sus. Cred că nu există casă în care să nu găsim plușuri.

Înainte de a avea copii îmi cumpăram singură plușuri din toate porturile lumii pe unde am umblat, așa ca amintire, apoi când au apărut copiii am tot primit sau le-am cumpărat fie noi, fie bunicii, rudele sau prietenii.

 

În general cu toții ne atasăm emoțional de jucării, însă acestea pot deveni un real pericol pentru sănătatea copiilor noștri. Ar trebui să avem grijă să nu adune microbi iar materialul din care sunt confecționate să se păstreze în timp.

Unele plușuri sunt păstrate ca amintire și, emoțional, îmi e greu să mă despart de ele. Pănă la momentul despărtirii mele de ele, respectiv de amintirile trecutului trebuie să le spăl și să le întrețin frumos, să arate bine.

spalam plusuri

Cum spăl plușurile

Spăl si curăt  jucariile fetelor în mașina de rufe la temperaturi mai mici, apoi plușurile care nu intră în mașină le dușez în cadita de plastic a Sarei. Aici am o dilema, unii spun că se spală tot in apa fierbinte altii în apă rece. Hmm eu le spăl în apa călie, calea de mijloc nu?

Cum pufoșesc plușurile?

Noroc cu pisicile din casă. De ce spun asta? Păi, să vă povestesc!

Săptămâna trecută, după ce fetele mele au facut baie pisicuțelor, le-au uscat și le-au periat cu ustensilele lor speciale. Sarita, fiica mea cea mica, a venit cu ideea să pieptănăm păpușile și ursuleții de pluș.

Din greșală sau nu, așa am observat că plușurile spălate la mașină și-au revenit la forma lor inițială și arătau aproape noi.

So, cu 4 lei cât am dat pe o perie de pieptănat pisicile, de la Pepco, am reușit să readuc la viață toate plușurile din casă.

Voi cum vă pufoșiți plușurile?

Sunt Elena și vă îmbrățișez cu drag!

Spor și energieee…

 

Dacă vă plac articolele mele dați-le și prietenilor. Mă mai puteți găsi și pe YouTube sau Instagram tot cu numele Acasa cu Mami!

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.