Mamica organizata, copil educat!

Banii, usor vin usor se duc daca nu-i respecti!

 

Da! am spus da cand Ana si Lavinia de la ParentingPR au lansat cea de-a noua editie a Digitalului cu tema Educatia financiara pentru copii și freelanceri, eveniment gazduit si de aceasta data de Conacul Golescu Grant.

Cum, sa nu merg eu sa ma educ despre cum sta treaba cu bloggingul si formele legale potrivite sau sa nu stiu eu ce metode noi apar despre educatia financiara sa imi invat copiii? No way Jose!

Educatia financiara pentru copii si parinti!

Am fost si am invatat de la doamna Ligia Golosoiu- Director in economie fost consilier BNR despre cum te poti juca in familie astfel incat sa iti stimulezi copilul sa actioneze logic si cumpatat cand vine vorba de bani. Bine ca suntem in Romania si nu America unde copiii invata inca din fasa ce poate face cardul ala mic din plastic.

Educatie financiara la DPT9

Alte subiecte au fost:

• Ce le spunem copiilor despre bani?
• De la ce vârstă începe educația financiară?
• Cum organizăm pușculița/plicurile cu bani?
• Cum îi facem pe copii rezilienți?
• Ce acțiuni sunt necesare pentru ca cei mici să își dezvolte abilități financiare?
• Ce cadou le facem copiilor dacă le oferim o educație financiară timpurie?


Dupa pauza de pranz bogata in delicioasele preparate, cafea, apa, fursecuri am primit invataminte noi  de la Crina Mandu, director regional la Idea Bank, despre educația financiară la adulți precum si de la Tania Ciotei, Head of IMM Department  despre relația persoană juridică – bancă si 
nu in ultimul rand de la Luiza Cherpec, mamă a doi copii,  expert contabil, membru CECCAR de 7 ani și fost proprietar de forum cu peste 20.000 vizitatori pe zi, care ne-a  răspuns la întrebări precum:
– Care sunt diferențele, avantajele și dezavantajele dintre PFA, SRL și drepturi de autor?
– Ce presupune financiar fiecare formă juridică?

Ca sa poti face fata intr-o societate in plin consumerism este nevoie de o organizare. Noi am ales sa ne facem liste sa monitorizam pe ce se duc banii, unde putem sa reducem si unde sa investim. Nu ne impovaram copiii vorbindu-le in detaliu despre rate sau cum castigam noi banii luna de luna ci cat de bine e sa pretuiesti ceea ce ai. Sa nu astepti recompense materiale doar atunci cand vii cu un bonus la ceea ce aveai de facut din proprie initiativa. Copiii nostrii se implica in organizarea si mentinerea oranduielilor in casa. Da sunt recompensati in bani atunci cand, pe langa atributiile lor de zi cu zi, vin cu un plus.

Cum am pus in practica?

Weekendul urmator am fost la un targ de yard sale unde fiica mea Rihanna a invatat pe viu cum se castiga banii, cat valoreaza si ce inseamna rabdarea dar mai ales cum rezisti tentatiilor de a cumpara si cum se economiseste.

Vindem hainute la targ. Economisim sau cheltuim?

Invatati, invatati si iar invatati a spus Lenin. Da, in viata e bine sa inveti continuu indiferent de varsta!

So, o experienta pozitiva cu multe invataminte despre educatia financiara atat pentru copii cat si pentru adulti. Multumesc fetelor Ana &Lavnia.

Sunt Elena si v-am povestit experienta mea despre cum am invatat sa aplic ce am invatat la seminarul despre Educatie financiara!

Va imbratisez cu Spor si Energie!

Surse fotografii arhiva personala si Google imagini

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.