Trecutul ajuta prezentul?

Am crescut cu povestile bunicilor despre viata la sat, acolo unde existau mici comunitati foarte unite si respectate. Da, nu exista Facebook pe vremea aceea insa exista respectul de langa cel de langa tine. Daca unul sarbatorea ceva, tot satul se bucura cu el, daca unuia ii ardea casa, tot satul contribuia si la stingerea flacarilor dar si la reconstruirea casei. Se organizau plantari de paduri, curatat de strazi si patrulat noaptea in grup, pentru siguranta, chiar daca deja exista poitie/militie si rata scazuta a furturilor. Comunitatea ajuta cand doi tineri saraci isi uneau destinele si tot comunitatea contribuia la tot ce insemna nevoie de sat!

In zilele 2018 am uitat sa fim solidari, am uitat sa ne implicam in actiuni civile, am uitat ca cel de langa noi plange sau e trantit pe jos in drum. Evitam pentru ca…Nu are rost sa scriu motivele nimanui dar,

Exista speranta! Da, exista si as scrie asta cu litere mari de dimensiune 100, trebuie doar sa credem.

Un om ca mine si ca tine a avut un vis, apoi visul a devenit dorinta iar dorinta proiect. Ana Nicolescu aka Mamica Urbana si-a dorit sa aduca oameni impreuna sa isi vorbeasca, sa interactioneze, sa trezeasca in noi simtiul ala civic de comunitate. A reusit sa faca primul pas si ideea ei se impleteste frumos cu initiativa Centrului Comenrcial Auchan Drumul Taberii, initiativa ce se doreste a aduce oamenii impreuna.

Au creat un spatiu de exprimare, de intalnire, de organizare a locuitorilor cartierului. Visul Anei de a aduna oamenii impreuna pentru un scop comun, unde oamenii incep sa colaboreze cu credinta ca pot schimba in bine lucrurile din jur – se concretizeaza. Hurrey! Felicitari Ana!

Prima actiune este o invitatie la masa…

Unde discuta oamenii cel mai productiv?Unde se nasc proiecte noi?unde? La masa evident!

Citez din comunicat:

Vă invităm să luați parte la prima masă pe care o vom găti și o vom servi împreună la noul Food Court. Pe lista invitaților sunt locuitorii din Drumul Taberei, oamenii activi ai comunităţii și bloggerii din cartier. Vă așteptăm împreună cu copiii. Ei vor avea parte de activități creativ-distractive.

DRUMUL TABEREI IA MASA ÎMPREUNĂ!

Sâmbătă, 16 iunie între orele 11:30 – 14:00Noua acţiune Drumul Taberelor are menirea să aducă oamenii împreună pentru a se cunoaşte mai bine, a socializa şi a împărtăşi idei, experienţe din cartier, şi nu numai. Este despre a bucătări împreună cea mai delicioasă salată şi un desert surprinzător de bun, alături de 2 chefi pasionaţi, Chef Dumitru Bucşa, executive chef Novotel şi Chef Cristian Văduva.

 

Fiecare contribuie cu câte ceva mere, nuci, stafide.

Florina Badea, blogger si locuitor al Drumul Taberiei scria asa frumos pe blogul sau:  “Asistăm la o schimbare importantă în România: redescoperirea ideii de comunitate și puterea ei; oamenii încep să se strângă în jurul unui scop comun, încep să colaboreze cu credința că pot schimba în bine lucrurile din jur. Immochan a intuit această schimbare și a decis să transforme Centrul Comercial Auchan  Drumul Taberelor devine un liant între diferitele tabere, un spațiu în care se întâmplă tot timpul ceva interesant.

Sunt Elena si imi place sa ajut la schimbarea mentalitatii prin puterea comunitatilor. Doamne ajuta sa evolueze proiectul la nivel national.

Implica-te pentru viitorul copiilor nostrii!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.