La început de Ianuarie ne-am organizat și am strâns decorațiunile de Crăciun

 

În anii precedenți strâgeam tot, tot, tot în luna februarie, atât de dragi ne sunt decorațiunile. Să fiu sinceră copiilor le plăcea doar împodobitul căci strânsul ne revenea mie și soțului.

Anul acesta, cu trei pisicuțe în casă, am decis să străngem bradul și mare parte din decorațiuni pe 4 ianuarie. Surpriza mea a fost că de data aceasta și copiii s-au implicat.

Cum am strâns decorațiunile de Crăciun, cum le-am ordonat și cum le-am depozitat!

Am dedicat acestor decorațiuni 5 cutii mari de plastic (casă mare, multe decorațiuni), să reziste în timp și să încapă tot.

Primul pas a fost să întind pe jos un cearceaf mare pe care am pus toate decorațiunile. Când le aveam pe toate în fața mea am știut cum să le selectez și organizez mai bine.

 

Cutia 1. decoratiuni voluminoase și ciorapii de pus la șemineu Noi nu avem încă șemineu așa că am improvizat unul sub pervazul geamului.

Cutia 2 și 3. Am sortat pe culori globurile iar alte decoratiuni per forme si culori.

Cutia 4 beteala, ghirlandele si instalatiile de brad.

Mare majoritate a globurilor delicate precum și ghirlandele sau decoratiunile voluminoase le-am ambalat în folie protectoare sau celofan cu bule.

Tips& tricks

1.Dacă copiii au primit jucării de Crăciun, donează imediat tot atâtea din cele vechi sau profită de moment și donează și mai multe.

2. Elimină sau dăruiește imediat ceea ce primești tu cadou și nu iți place. Guilty gifts.

3 Felicitările de Crăciun. Fă-le o poză să ai ca amintire și apoi decupează partea din față unde nu are scris. Reciclezi astfel pentru Crăciunul următor când vei face tu cadouri.

4.Decorațiuni vechi sau sparte. Aruncă-le sau dăruiește-le!

5.Cum noi femeile petrecem mult timp în bucătarie acum e momentul să te debarasezi de ce nu ai folosit deloc în anul ce a trecut.

Hai să avem spor și multă energieee…

Dacă și voi sunteți în căutare de soluții de organizare și curățire a casei în tihnă, bucătăreală sau cum mă descurc eu cu 3 copii, nu ezitați să intrați și pe celelalte categorii ale acestui blog.

Vă îmbrățișez, cu drag!

Mă mai puteți găsi pe YouTube(Acasa cu Mami) si pe Instagram la Acasa_cu_mami unde va invit să vă abonați pentru a fi la curent cu ceea ce postez!

Pupici cu sclipici

Elena Santos

 

2 COMMENTS

  1. Anul acesta sotul meu m-a surprins si.. a strâns bradul singur. Cum a aranjat globurile si jucăriile de pom, voi vedea in Decembrie. Vreau sa cred ca a aranjat totul perfect, daca nu, nu-i bai. Contează ca a făcut un lucru frumos, iar la întoarcerea acasă, livingul strălucea. I-am spus cât de mult apreciez gestul lui si, credeți-ma, pentru mine asta înseamnă ca avem o relație sănătoasa de care ne bucurăm împreuna.

    • Asta e cea mai frumoasă dovadă de iubire! Să-ți traiască soțul sau cum se mai zice, să îl țină obiceiul!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.