Joaca și hârjoneală în familie. Activități de interior!

Cu siguranță că internetul este o sursă inepuizabilă de idei de jocuri distractive și creative, care să îi amuze pe copii, să le provoace imaginația, să depășească limite și mai ales, care să le ofere alternative la jocurile pe calculator, telefoane sau la canalele de desene animate.

Dr Lawrence J. Cohen, psiholog și psihoterapeut  spune așa “Hârjoleala e foarte amuzantă. Este și puțin periculoasă. De fapt, hârjoleala este foarte amuzantă tocmai pentru că este periculoasă. Iar daca vă hârjoniți deseori cu copiii-așa cum facem noi- este foarte firesc să vă așteptați ca la un moment dat cineva să se rănească. Noi credem că vânătăile și juliturile sunt un atribut al copilăriei. Datorită lor am învățat adesea să ne ridicăm, să ne revenim și să mergem mai departe ”  citat din cartea Arta hărjonelii.

Pe Dr Cohen il voi întalni pe 16 martie chiar aici, in Romania la Hotel Sheraton. Uite evenimentul aici

 

Hârjoneală! 3 idei geniale de joacă în familie, fără Tv, fără gadgeturi!

Iarna, pe lângă clasicul plimbat cu sania sau omul de zăpadă ori bulgăreală de 5 minute, iată la ce jocuri ne-am mai gandit noi și le jucăm cu plăcere de la mic la mare.

1.Sticlele și jaloanele cu obiecte. Joc inventat de noi. Dezvoltarea inteligenței kinestezice. Jocul presupune o foarte bună coordonare a corpului, înclinarea către activități sportive precum și dezvoltarea motricității fine.

  • așezi sticlele ca un culoar de jaloanele (9 sau 12 sticle de 0.5ml pline cu apă sau ce aveti la îndemână)
  • plimbi un ou pe o lingură printre jaloane, pe vârfuri.
  • mergi legat la ochi printre jaloane la indicațiile celorlalți
  • mergi în patru labe printre jaloane, tot pe vârfuri.
  • sari într-un picior printre jaloane.

Distracție garantată 100%

2 Hedbenz, descriere de pe site-ul Noriel.

Joc de societate Hedbanz Charades
noriel.ro

“Un joc isteț și distractiv de mimă, în care jucătorul care este la rand își pune pe frunte o carte si trebuie să ghicească ce actiune este ilustrată pe ea din gesturile celorlalti jucatori. Acestia trebuie să mimeze actiunea de pe carte numai prin gesturi, fără să folosească sunete sau cuvinte, iar jucătorul care poartă cartea în bentita de pe frunte trebuie să ghicească actiunea de pe ea în intervalul de timp stabilit prin întoarcerea clepsidrei. Castigă jucatorul care ghiceste cele mai multe cărti!
Dacă sunt mai multi participanti la joc, puteti forma echipe pentru un joc mai palpitant!” Noriel.ro

 

3. Jocul “5 secunde” achiziționat din Pepco.  Dezvoltarea inteligenței inter-personale, adică dezvoltăm abilitatea de relationare cu ceilalți, empatia, negocierea etc.

Cu numai 30 de lei, jocul acesta ne-a adus o mare distracție dar în același timp  este perfect pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor alături de părinți. Moment bun pentru părinți de a pune și alte tipuri de întrebări copiilor.

  • Se amestecă cartonașele. Se asează pe grad de dificultate al întrebărilor, verde pentru cele ușoare si roșu pentru cele un pic mai dificile.
  • Primești 2 cartonașe, unul pentru  a cumpăra timp în plus de gândire și unul pentru a schimba întrebarea.
  • Ai la dispozitie 5 secunde să răspunzi la întrebare, atâta timp cât biluțele ajung din turn până la bază.

Voi ce jocuri distractive știți?

Hai să avem spor și multă energie …

Vă îmbrățișez, cu drag!

Mă mai puteți găsi pe YouTube(Acasa cu Mami) si pe Instagram la Acasa_cu_mami unde vă invit să vă abonați pentru a fi la curent cu ceea ce postez!

Acesta nu este un articol sponsorizat de niciun brand.

Helenita!

2 COMMENTS

  1. Ce frumos că vă jucați așa cu toții!
    Apropos, și noi avem Headbenz, e un râset general, dar îl jucăm când mergem la Focșani și suntem mai mulți.
    Te pup, Elenita!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.