Primăvara lui 2020 vine cu parfum de pandemie!

Cu mult entuziasm am început noua decadă  însă acum după nici două luni avem un hop de trecut în drumul nostru către sine, către evoluție și stare de bine.

Trist ce se întâmplă dar există soluții de a ne proteja! Sunt ieftie și la îndemâna tuturor trebuie doar să vrem.

It’s so funny cum banalul săpun și super ieftinul Clor devin CELE MAI IUBITE produse în această situație!

Bunul simț și responsabilitatea socială ar putea diminua cu mult rata îmbolnăvirii însă inconștiența și mentalitatea că mie nu mi se poate întampla din nefericire o crește.

Pentru cei cărora le pasă, pentru cei care au ales să #steaacasă am scris mai jos cum gestionez prevenția acestui virus la noi acasă, cum fac curățenie și totodată cum dezinfectez suprafețele cu care intrăm în contact din casa noastră. Am pregatit la final o listă cu ce zone trebuie să le curățăm și dezinfectăm cât mai des.

Sunt dezinfectanții-gel, hipocloritul și spirtul  soluții eficiente de a preveni sindromul respirator acut  SARS-CoV2, sindrom cauzat de virusul Covid19? 

Am citit pe site-ul https://www.sciencemag.org/news/2020/03/does-disinfecting-surfaces-really-prevent-spread-coronavirus   cum că banalul săpun precum și înălbitorul de rufe sunt cele mai eficiente produse de combatere a acestui virus mai ales de pe suprafețele din plastic sau inox unde se pare că persistă până la 3 zile.

Epinemiologul  Juan Leon menționează în articolul de mai sus despre eficiența clorului diluat și a dezinfectanților. Aceste produse aplicate corect pe toate suprafețele comune omoară coronavirusul (… DR Juan Leon health scientist at Emory University, sais that past studies show common household disinfectants, including soap or a diluted bleach solution, can deactivate coronaviruses on indoor surfaces. “Coronaviruses are enveloped viruses with a protective fat layer,” )

Acestea fiind zise să trecem la partea practică!

 

1.Mi-am construit un kit de curățenie și unul de dezinfectare.

Kit-ul meu de dezinfectare a caminului nostru conține :

  • Un pulverizator cu o parte clor la 9 părți de apă și câteva picături de ulei esențial OnGuard
  • Spirt, hârtie, spray geamuri
  • Săpun lichid
  • lavete speciale pentru diferite zone ale casei( baie, bucătarie, alte spații)
  • bureți noi și periuțe de dinți vechi pentru zone delicate.

2. Dezinfectez frecvent zonele unde atingem mai des: clanțele la uși, bateriile din baie și bucătărie, vasul de toaletă, mânerele de la dulapuri sau cel de la  frigider unde mereu ne holbăm ce să mai mâncăm, butoanele de la aragaz și hotă, blaturile din bucătărie, buretele de spălat vase îl sterilizez sau îl schimb cu unul nou, măsuța de cafea din living.

3. Spăl și curăț lenjeriile, prosoapele precum și lavetele de bucătărie la temperaturi mari. Jucăriile fetelor le spăl în mașina de rufe la temperaturi mai mici, apoi plușurile care nu intră în mașină le dușez în cadă. Aici am o dilemă, unii spun că se spală tot în apă fierbinte alții în apă rece, hmm eu pun în apă călie, calea de mijloc nu?

4. Telefoanele, tastatura de la laptop sau home PC, telecomenzile sunt și ele purtătoare de virus mai ales că plasticul din care sunt făcute carcasele lor poate ține virusul activ până la 3 zile. Cheile de la casă/mașină/birou, portofelul, gențile, sacoșele de cumpărături și mai ales încălțămintea sunt de asemenea purtători.

 

Bine că avem hârtie igienică, săpun și echilibru emoțional pentru a înfrunta cu bine această perioadă.

Tu ce zone ale casei dezinfectezi mai des?

———————————————————————–

Dacă îți plac postările mele despre Casă și Grădină-realitatea din casa mea, adică despre Organizare, Grădinărit, Curățenie, Bucătăreală, Familie și cămin în general, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului meu Acasă cu Mami și susține-mă cu un like&share.

Mă mai găsești pe:

  • YouTube cu același nume Acasa_cu_mami 
  • Instagram  cu numele ElenaSantos_Home
  •  În grupul despre organizare, economisire și timp liber, grup unde poți găsi soluții smart adaptate fiecărui stil.
  • Din noiembrie2019 sunt realizator de emisiune home&garden laTv, A7Tv. Sunt săptămânal, dimineața, la Matin@7 (online precum si în retelele de distributie)
  • Din martie 2020 sunt co-producator si realizator de emisiune live despre echilibru-inspiratie-evolutie la Canal 33, alaturi de partenera lea Dana Predu.

Spor și energieee!

Helenita

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.