Family essential meet up este titlul la care m-am gândit inițial apoi am ales pe cel în română pentru că este împortant pentru mine să fiu înțeleasă.

V-ați gândit vreodată că întâlnirile în propria familie pot avea rezultate uimitoare?

La noi în familie au avut și au. Ne-au legat, ne-au unit. La finalul articolului veți găsi câteva idei despre cum ne organizăm noi întâlnirile acestea.

Să vă povestesc.

Aceste întâlniri, pe care le încurajez din tot corasonul meu și am decis să scriu despre ele, pot să formeze copilul în primii ani. Pot oferi adolescenților libertarea de a vorbi deschis fără temeri în fața părinților, pot unii familia și pot crea legături excepționale între soți și mai ales între frați.

C o m u n i c a r e

Noi o facem. Avem întâlniri bilunare în care stăm, fix ca în filmele cu triburi indiene în jurul focului, stăm și ne spunem tot ce ne place sau ne deranjează la celălalt fără să ne judecăm. Cum spuneam și mai sus stăm și povestim despre fiecare, stăm și decidem evenimentele de familie imediat apropiate.

Practic în afara discuțiilor cu caracter personal mai vorbim și despre cum ne organizăm în situații cu evenimente plăcute sau mai puțin plăcute la nivel de familie cum ar fi zile de naștere, logodne, nuntă, botez, înmormântari sau comemorări.

Fără panică man…

V-ați lovit de situația în care nu știți care sunt pașii pentru a organiza un majorat sau un botez, să nu mai spunem de o înmormântare.

Care a fost ultima dată când v-ați așezat cu propria familie și ați vorbit deschis despre valorile voastre individuale dar și cele ca familie, ca un întreg?

Cum sunteți sau cum vreți să fiți văzuți de lumea din exterior dar și în sânul casei?

Ne organizăm casa, ne organizăm timpul, ne organizăm individual dar la nivel de familie sunt unele etape care trebuie implicați toți membri familiei indiferent de vârstă.

Să ai o viziune comună asupra valorilor în cadrul familiei tale este esențial pentru consolidarea legăturii dintre toți membrii acesteia. In același timp creezi un mediu sănatos, un mediu sigur, de încredere în care fiecare se simte în siguranță. 

Partea cea mai mișto a acestor întâlniri în propria familie este cunoașterea de sine, cine suntem ca indivizi, ca membrii ai aceleiași familii dar și ce valori și principii de viață dezvoltăm individual sau ca grup, ca familie.

Cum organizez intalnirile de familie

(Family essential meetings)

Pasul 1. Aleg data creez lista de subiecte. Am grijă să fiu cât pot de clară pentru fiica cea mică de 6 ani.

Pasul 2. Creez o atmosferă plăcută și anunț de la început că urmează un film sau joacă sau momente ce ne bucură ca familie.

Pasul 3. Creez cum spuneam lista de subiecte ce simt că trebuiesc discutate și amintesc subtil despre valorile noastre ca familie.

Vorbim despre încredere, sinceritate, fericire, constiințâ, frugalitate, ospitalitate, creativitate, pasiune, bunâtate, respect, sprijin, pace, eșec,joacâ, prietenie, viziune, responsabilitate,planificare, educație, igienă, apreciere, adevăr, acceptabilitate, rugăciune, înțelepciune, mediu, sustenabilitate, altruism și bineânțeles iubire.

Rezultatul întâlnirilor este eliberator. Pentru toți. Este mare lucru când propriul copil poate să îți spună fară teama de a fi mustrat cum te vede ca părinte.

Voi ce subiecte de poveste aveți în familie?

Va imbratisez cu drag,

Spor si multa energieee

Elenita

 

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.