Cum spăl eu difuzoarele cu aer rece   

Aromoterapia cu uleiuri esențiale.

Difuzoul de uleiuri esențiale naturale este din ce în ce mai folosit în aromaterapie acasă sau în Spa-uri.  In terapiile alternative este intens folosit ca metodă de refacere olfactivă, la livel mental, în diverse afecțiuni ușoare cum ar fi: insomnii, stres, afecțiuni respiratorii, stări de agitatie.

Cu toate acestea, difuzorul necesită curățare periodică.

Săptămânal îmi spăl temeinic difuzorul de uleiuri esențiale. Fiți atenți la curățare pentru a evita acumularea de gunoaie și murdărie în difuzor.

Necesar:

  • apa plată
  • otet alb
  • betisor de urechi pentru copii.

Pasul 1

Scoate aparatul din priză, golește-l de apă. Sterge cu o lavetă bine-bine, toate zonele unde vezi depuneri de ulei.

Pasul 2

Umple iar cu apă plată până la nivelul sugerat de aparat apoi adaugă 10-15 picături de oțet alb însemnând aproximativ o lingură de supă medie. Bagă iar în priză exact ca și când ar fi ulei esential. Lasă cam 5-10 minute să iasă vapori.

Pasul 3

Aruncă la chiuvetă mixul de apă și oțet din difuzor, clătește cu apă curata iar apoi sterge bine cu o lavetă de microfibra de bumbac sau prosopel de bumbac.

 

Pasul 4.

Șterge cu ajutorul bețișoarelor de urechi pentru copii centrul difuzorului pentru reziduurile rămase.

 

Asta e tot. Foarte simplu si rapid.

Nebulizatorul meu Omron A3.

Pasul 1.

Scoți toate componentele în care se pun medicamentele și masca specifică copil/adult

Pasul 2

Pune într-un vas apă caldă si câteva picături de săpun lichid de bucătărie apoi lasă 3 minute componentele detașabile ale nebulizatorului.

Pasul 3

Clătesti bine apoi lasi la uscat și ștergi cu o laveta din bumbac sau prosopel de bumbac.

 

Pasul 4

Montează componentele înapoi pe aparat și asigura-te că le pui la loc în cutie unde nu există posibilitatea de acumulare de praf.

Spor la curățat!

Dacă îți plac postările mele despre organizare, curățenie, bucătăreală și cămin în general, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului meu Acasa cu Mami și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi” pentru a primi notificare la fiecare articol nou pe care îl postez apoi împărtășește și cu prietenii tăi.

Mă găsești pe YouTube cu același nume Acasa_cu_mami  sau ElenaSantos_Home pe Instagram dar și în grupul cu idei de organizare, economisire și timp liber, grup unde poți găsi soluții smart adaptate fiecărui stil.

Spor și energieee…

Cu drag, Helenita! Ole…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.