Fiecare casă are propria poveste de cum intri.

Dap, de cum intri într-o casă, chiar de la ușă începi să îi descoperi povestea, ai toate simțurile activate. Mai întâi mirosul apoi designul interior, tipul și poziționarea mobilierului, plantele alese. Designul și culorile pereților sau aranjarea și pozitionarea lucrărilor de artă spun și ele o poveste sau  aranjarea decorurilor, a tablourilor, poziționarea lor în functie de lumină, de înălțimea încăperiolor sau dimensiuni. Toate elementele decorative vorbesc cumva despre locatarii acelei case, adică în cazul de față, despre noi, familia Santos.

Dap, este în trend în 2021 stilul Japandi  dar minimalismul stilului scandinav, dacă îl adoptăm și adaptăm, nu înseamnă să avem pereții goi. Noi suntem 5 membrii în familie cu 5 personalități diferite, păreri diferite. Important este să fie armonie între toate elementele decorative.

Așadar,

Cum ne-am ales tablourile casei?

Iată varianta cea mai simplă și mai scurtă a poveștii noastre în câțiva pași.

  1. Am tinut cont de dorintele locatarilor casei
  2. Am dorit ceva de calitate, sustenabil și musai linii simple
  3. Am vrut să existe legătură armoniosă atât a ramelor cât și cu restul elementelor de decor din casă.

Apoi am intrat pe posterstore.com.ro, asta pentru că am văzut pe Instagramul lor o mare variante de gallery wall ce mi-au făcut cu ochiul. Am ales ramele din lemn, apoi am ales posterul preferat de mine și ceilalți membrii ai familiei, am comandat and that’s it. Simplu, nu?

Sincer mi-aș fi dorit pe bune un gallery wall ca în fotografiile de inspirație de mai jos atât pentru dormitoare cât și pentru întreg parterul dar nu m-am înțeles cu clanul Santos.

Ce tablouri ne-am ales?

Toate posterele sunt diferite dar am păstrat aceeași ramă din lemn pentru a crea armonie în tot parterul casei inclusiv la bucătărie. Sistemul de prindere este facil, rezistent și ușor de repozitionat, în funcție de alegerile făcute pe orizontal sau vertical.(Pun fotografie mai jos)

Elena Santos Home

Rihanna, fiica mijlocie și Alessandro au ales imagini cu Tokio și New York, destinațiile lor preferate.

Soțul a preferat să aleg eu și pentru el. Evident că am ales iubirea.

Elena Santos Home

Sistemul de prindere al ramelor arată așa:

Sarita, pitica noastră, a ales o căprioară dar a ținut musai să aibă passepartout mov. Cum am uitat să îî comand rama specială de passepartout, am creat una din coală de hârtie cartonată A2 avută la îndemână de la alte DIY-uri.

Elena Santos Home

Desigur, nu am uitat nici bucătăria cum am menționat mai sus și am ales un tablou adecvat cu ierburi aromatice.

Iaca alegerile noastre:

 

Amalgam? Nu bre, e fusion, fiu-jăn,te-ai prins,da?

La noi în casă avem mai multe colțisoare decorate cu obiecte de prin diverse țări pe unde am tot călătorit. Casa este construită și amenajată în stil iberico-clasico-modern cu accente scandinave și pe alocuri industriale.

Pentru designeri cu patalama ar fi un fel fusion  modern, un fusion ideal pentru noi toți, mai ales că am tot debarasat și minimizat un pic prin casă iar casa pare mult mai spațioasă și fix așa cum ne place nouă.

Copii cei mari se implică și ei și fiecare are zona lui de decor. Poate părea un amalgam da, dar toate articolele de decorat au legatură armonioasă.

Avem așezate pe pereții din living câteva tablouri canva cu lucrări ale marilor pictori unde este amplasată și pianina si restul instrumentelor muzicale. Le știți deja din articole precedente.

În zona de luat masa pentru că este un spatiu generos am avut un fel de gallery wall cu rame reciclate. Ramele unor tablouri le-am confecționat noi, aka Mr Santos, din rame de geamuri vechi de zeci de ani sau altele sunt meșterite de copii dar, am zis că este vremea de ceva nou, ceva unitar ca design, cu linii simple și musai să avem tot rame din lemn.

Elena Santos Home

Cum am ales…

#Recomand

Am găsit totul într-un singur loc pe posterstore.com.ro,cu livrare doar în câteva zile de la data comenzii on-line.

Calitate, simplitate și sustenabililate, așa îi definesc și merita de dat mai departe ca inspirație pentru tine sau cei dragi tie. Eu îi recomand cu drag și deja mă știți că recomand doar ce este mai bun, plăcut și util pentru familia mea.

Eu am găsit pe site postere și rame cu design scandinav trendy și accesibile ca preț, fix așa cum ne-am dorit. Dacă totuși nu știi ce să alegi, găsești toată inspirația de care ai nevoie pentru a crea un decor impresionant în categoriile lor special create pentru a te inspira. Timp să ai că alegeri sunt.

Yep, au o selecție largă de postere cu diferite tematici și categorii pentru toate, toate gusturile,  iar în fiecare marți lansează câte o colecție nouă. Stay tune si organizează-te din timp pentru când vrei să redecorezi sau să dăruiești unui om drag ție.
Modelele lor sunt unice după cum o spun chiar ei și te ajută să creezi propria galerie de artă chiar la tine acasă. Cool, no?


Ce mi-a plăcut mult a fost că sunt orientați pe partea de calitate și sustenabilitate, toate posterele fiind tipărite pe hârtie de foarte bună calitate produsă în mod sustenabil.

Acum mă gândesc că și băile ar merita să fie înfrumusețate un pic. Păi nu?

Tu ai tablouri în baie?

Acest articol a fost posibil cu sprijinul celor de la posterstore.com Suedia. Dacă și ție îți fac cu ochiul articolele de pe site(la postere ma refer) iaca si un bonus reducere de 35% Cod acasacumami35. Ps.

Oferta de  35% reducere la toate posterele (cu excepția posterelor din categoria Selection).
Nu se poate combina cu alte promoții și nu este valabil pentru rame. Valabil până în 12 iulie 2021

Să îți fie de folos.

Sunt Elena și te îmbrățișez cu drag,

Spor și energieee…

 

1 COMMENT

  1. La fel am procedat și noi cu alegerea tablourilor. Am ținut cont de sfaturile tuturor membrilor familiei, dar și de locurile pe care noi le-am vizitat și ne-au plăcut foarte mult!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.