5 ingrediente? Da, 5 ingrediente, exact ca in retetele lui Jamie Oliver.

Te invit la o noua incursiune culinara si iti prezint o reteta fusion, care se prepara rapid cu doar 5 ingrediente.

Mancarica de post cu mazare si orez basmati.

Am ales sa postesc corect cele doua mari posturi de peste an din cele patru. Cand zic post corect nu ma refer doar la partea gastronomica ci si la cea spirituala. Da, este si o forma de curatare a organismului dar si a sufletului si a mintii concomitent.

Am grija sa nu mananc doar cartofi prajiti, pate vegetal, zacusca sau fasole.

Pentru ca in general ador fusion-ul, in amenajari de interior/exterior dar mai ales in bucatarie (uite aici o alta reteta delicioasa de post sau vegana), am incercat un preparat romano-indian si anume mancarica de mazare cu orez basmati tras in ulei de masline.

Pentru acesta reteta am avut nevoie de urmatoarele ingrediente:

Necesar ingrediente:                            Necesar condimente:

  • Mazare (borcan de aproape 1kg)           -Sare/piper
  • 1 ceapa galbena medie,                        -Chimion
  • 1 sau 2 rosii medii                                -Turmeric
  • 1 lingura pasta de tomate                     -Ulei de masline
  • orez basmati                                       -Patrunjel dupa preferinte

Cum procedez pentru mancarica de mazare in stil indian:

Intr-o cratita am calit ceapa galbena pana a devenit translucida. Am adaugat apoi mazarea si apa cat sa acopere. Dupa 10 minute am adaugat rosiile si pasta de rosii.

M-am obisnuit sa pun rosiile spre final pentru ca rosia in general intareste celelalte legume si proprietatile lor se pierd. Este un secret invatat direct de la sursa, de la bucatari de top, de pe vremea cand lucram in hotelaria de lux si aveam in subordine si bucataria.

Adaug mai apoi turmericul si piperul, condimentele astea se completeaza perfect unul pe celalalt, separate turmericul nu se fixeaza in organism.

Chimionul si nu chimenul il adaug tot spre final dar in timpi diferiti. Las totul la foc mic si acopar cu un capac, inca 10 minute.

Orezul Basmati

Separat de mancarica de mazare pun la fiert intr-o cratita cu apa, orez basmati sau dupa preferintele fiecaruia putem folosi orez salbatic sau cel negru, pun cat pentru 4 persoane si nu 5 cati suntem. Evitam astfel risipa alimentara.

Proportia o stim inca de la bunica la o cana de orez pun trei cani de apa. Fierb 8/10 minute cat orezul este al dente (adica bobul este un pic mai tare) in functie de timpul mentionat pe ambalaj.

Scurg apa, fara sare, intr-un recipent si o las racit, voi uda florile cu ea cand se raceste apoi prajesc un pic orezul in ulei de maslie si abia acum adaug un pic de sare. Uneori mai adaug si aici turmeric ori patrunjel.

Servesc orezul in forma rotunda, in centrul farfuriei, iar pe margine adaug mazarea si sosul pentru ca ador platingul, adica farfuria aranjata frumos ca in poza de mai jos.

Daca am in casa iaurt de post combin cu mazarea dar nu e musai,e bun si fara. abia astept sa imi scrii cum ti-a iesit.

Asta-i tot. Pofta buna!

Sunt Elena si te imbratisez cu drag,

Spor si energieeee

xoxo

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.