Salutare dragii mei,
luna trecuta am fost la un targ raw -vegan. Am avut ocazia sa fac cunostinta cu organizatoarea nutritionista Ligia Pop. Nu fac parte din categoria celor care au renuntat total la carne insa cel putin de doua -trei ori pe saptamana gatesc fara! M-am inspirat din cartile sale si va prezint reteta rapida: supa de linte cu ceapa verde!
Ingrediente necesare:
- 300 g linte rosie fiarta(conserva bio)
- 2 cepe verzi
- 1 lingurita seminte de chimen macinat
- 1 lingurita cardamon macinat
- 1.5 litri apa calda
- sare (ne)iodata dupa gustul fiecaruia
- fire de ceapa pentru decor
- crutoane
Cum se prepara:
Am pus toate ingredientele in blender sau un mixer (ce aveti) si mixam pana devine precum o crema. Adaug si apa calduta treptat.
Totul dureaza 3 minute. Apa se incalzeste prima apoi ne apucam de prepararea ingredientelor.
Supa se serveste pe loc sau o puteti pastra intr-un recipient de sticla/ceramica cu capac. Se poate reincalzi doar odata, deoarece isi va schimba gustul, culoarea si textura
Pofta buna!