Așa ceva! (Arhiva personala)

Junky este sertarul cu nimicuri din bucatarie. Jumatate este cu medicamente de adulti iar cealalta jumatate era destinat servetelor de bucatarie. Incet, incet a devenit sertarul cu de toate: pungi, baterii, lumanari pt tort, lanterna, cutter, breloace, becuri, magneti sparti.

Da, stiu, am adunat multe nimicuri iar sertarele, din 2000 incoace, de cand avem noi mobila, nu au baza tocmai solida. Fiind un sertar care se deschide non stop, tot adaugand in el, nu sa scoatem, a cedat. E vremea sa ii multumim frumos si sa facem loc unui mobilier nou. Pana atunci, intretinem ce avem, pai nu?

Saptamana trecuta mi-am zis: gata, nu se mai poate! Facem curatenie generala de …nimicuri, insemnand ca e vremea sa mai eliberam sertarele, sifoniere, mobilier inutil, pahare si farfurii de nspe feluri si vaze de flori ciobite. Bun.

Junky a fost primul lucru cu care am inceput. Initial sotul a spus ca il repara cand vine de la munca insa, m-am ambitionat si l-am reparat.Uite cum:

Necesarul meu pentru  o reparatie pe bani putini:

– surubelnita electrica, surubele, coltare de sertar dimensiuni mici, motivatie.

Pasul 1: Daca nu ai prin casa, mergi la Hornbach sau Dedeman si cere coltare mici de sertar cu unghi de 90 si suruburi sa se potriveasca. Scoti sertarul si il sortezi de nimicuri, pui de-o parte ce vrei si ce nu, arunci inteligent, apoi il golesti de tot.

Pasul 2 In cazul meu am incercat solutie de lipit si prenadez de mobila si UhU, Moment sau Bison insa nu a tinut la ce greutate avea in el sartarul. Sotul mi-a zis: mami asta mai tine o scurta perioada doar daca ii punem coltare, pana ne luam sau construim noi alta(mobilier de bucatarie).

Pasul 3 Ar mai fi o solutie, insa noi nu am gasit-o disponibila atunci cand am cautat si anume cinga, vezi poza!

Pasul 4. Organizare si selectare. Am luat de la Pepco organizatoare, foarte bune, pentru sertar. Se unesc intre ele in functie de cum iti e mai usor  la doar 9 lei. Nu anticipam ca am nevoie de 2 seturi, insa abia astept sa merg sa mai imi iau si pentru alte sertare.

Asa-i ca e simplu? Trebuie doar sa vrei si nu necesita mare inginerie. Si femeile pot repara unele lucruri prin casa si chiar mai eficient si economic decat unii barbati, asa cum si barbatii gatesc mai bine decat unele femei.

Cine zice ca bormasina sau surubelnita nu pot fi folosite de femei. Uite, si nu e doar de poza, chiar am folosit picamarul:

Sunt Elena si te imbratisez.

Ma gasesti acasa, in universul caminului meu  sau pe facebook, tot Acasa Cu Mami sau Youtube, Instagram…intelegi tu!

Spor si energie!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.