Socul unei vesti proaste

L-am cunoscut pe Razvan Lazaroiu la inceputul lui septembrie anul acesta la postul de televiziune Metropola Tv. Cu putin timp inainte ca eu sa intru in platoul emisiunii unde eram invitata, am trecut pe la camera de machiaj pentru mici retusuri.

Pe scurt.

Razvan este makeup artist. Pasionat de ceea ce face chiar daca este la inceput de drum. Este carismatic, ne-am imprietenit foarte repede. M-a surprins cat este de ordonat, igienc si meticulos. Este amuzant si l-am indragit pe loc. Va invit sa ii vizitati pagina de Instagram Razvan_Lazaroiu

Saptamana imediat urmatoare ne-am revazut tot in camera de machiaj dar de data aceasta voia buna a fost curmata de vestea pe care Razvan a primit-o chiar in dimineata aceea.

In urma cu o saptamana tatal sau a intrat in contact cu o persoana diagnosticata cu  noul Covid19. A avut simptomele unei viroze normale de toamna dureri usoare in gat, sete continua, oboseala. tuse.

Si-a facut testul cu o zi sau doua in urma dar in ziua aceea rezultatul l-a primit Razvan pe email lui.

Mi-a povestit asa:

“Elena, m-a sunat mama sa imi spuna ca e musai sa imi verific emailul. Primisem rezultatul. L-am deschis cu inima cat un purice. Pana sa citesc m-au luat toate transpiratiile si cumva imi simteam si pulsul in gat.”

Gestionarea emotiilor

“Am citit rezultatul testului. Raspunsul era pozitiv. Da, m-am panicat. Pentru moment a cazut cerul pe mine. Bine ca nu am fost singur in acel moment. Sunt omul solutiilor, sunt optimist dar vestea asta, cu tot autocontrolul meu nu mi-a picat bine”

Isolation Quarantine Coronavirus Covid 19

Pasii urmatori

“Stiind ca mama are probleme medicale neurologice ma tot gandeam cum sa ii dau vestea. Am vorbit cu tata, i-am spus ca este pozitiv, sincer sa fiu banuiesc ca el stia asta deja. Pentru ca infectarea a fost in faza de debut si-a facut bagajul si s-a internat.

Imediat si mama si-a facut testul.

Pozitiv zi la ea.

Cu calm, si-a facut si ea bagajul pentru internare,am chemat salvarea,  am urmat procedura de care ni s-a spus cand am sunat la 112.

Timp de o saptamana am alergat cand la mama cand la tata insa tot timpul m-am  controlat si am gestionat situatia cat de bine am putut.  La fel ca parintii mei.

Parintii mei, persoane in varsta, au evitat pe cat s-a putut panica, au respectat indicatiile medicilor si au gandit pozitiv tot timpul.

—————————–

Suna daca ai simptomele de mai jos la 112 sau TelVerde 0800800358 pentru informare

Sursa : http://www.ms.ro/coronavirus-covid-19/

 

Simptome descrise pe site-ul Ministerului Sanatatii, categoria dedicata Coronavirus boala Covid19

Simptomele tipice sunt:

  • Tuse uscată,
  • Durere în gât
  • Temperatură ridicată permanenta
  • Durere de cap
  • Dificultăți de respirație si vorbire
  • Dureri musculare
  • pierderea gustului si a mirosului

——————————-

A influentat gandirea pozitiva starea parintilor lui Razvan? Ei bine da, chiar este adevarat ca ceea ce gandim are efecte asupra organismului nostru.

Dupa externarea ambilor parinti acestia au decis sa plece in minivacanta la mare pentru a se reechilibra emotional.

Acesta este doar un punct de vedere prin care v-am relatat pe scurt despre atitudinea pozitiva in fata diagnosticarii cu virusul Sars-CoV 2.

Sa auzim de bine

Sunt Elena si va imbratisez

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.