Cum am recondiționat dulapurile de la bucătărie la interior, vă spun imediat!

Înainte

Bine ați venit la noi acasă!

Hmm, sună ca pe afișele acelea de la nunți când gazda așteaptă nuntașii, nu-i așa? M-am gândit eu așa, să vă fac o primire mai calduroasă! Fără lăutari, mai pe economiseală așe…

Povestea renovării casei noastre pe scurt…

Anul trecut am decis că e momentul să ne finalizăm etajul, astfel încât cei 3 copii ai nostrii, să ne trăiască, saru’mâna, să aibe fiecare camera sa. Yeee! Zii și tu, yee! ok!

Bun, acum imaginați-vă că locuiam toții 5, doi adulți și trei copii, în 2 camere, la parter și o singură baie. Cam nasol, hă?

Cum am început? Gee, mult de povestit. Zău!

Pe scurt, am făcut liste, am verificat prețuri, echipe de muncitori, am tăiat, am adăugat pe liste până cănd am luat țeapă de la muncitori, i-am taiat și pe ei de pe listă si am început noi singuri Marea Renovare. So, am pus gresie pe scara ce duce la etaj, pe hol, am construit baia, gresie, faință, cadă, tot ce trebuie și cam atât pentru etaj anul acesta. Copiii s-au mutat în camere doar gletuite și nefinalizate, dar, partea bună, au camera lor!

Finanțele s-au redus după ce ne-am fript cu muncitorii. La parter am renovat tot, am pus gresie peste tot, am zugrăvit și gata. Vă voi spune într-un alt articol cum ne-am zugrăvit singuri casa!

Respirați, așa, bravo! Încă puțin!

După zugrăveală a urmat curățenia, normal nu? După curățenie, am lansat Marea Shoppingăreală la mine în casă, adică, debarasare a lucruilor inutile și organizare sau reorganizare, cameră cu cameraă. La această debarasare am vrut să ajung.

Am început cu bucătăria și așa am constatat că dulapurile mele au nevoie de recondiționare. Am început, pe bani puțini, să repar sertarele apoi restul. (*defapt, de mobilier nou este nevoie, că de atâta timp m-am plictisit de el dar hai, la anul, poate 🙂 ).

După 18 ani le ajunge și lor nu? Dar, ce te faci cănd nu mai ai bani de mobilier nou? Ăăăăă… păi, mda!

Da frate, nu e un capăt de țară să recondiționezi și să întreții pănă … până când ai bani, logic nu?

Cum am procedat? Simplu, super, super simplu: măsori, cumperi, speli zona, usuci zona, tai și lipesti. Gata!

So, am fost la Jumbo și mi-am luat hârtie decorativă tip autocolant. Am măsurat bine mobilierul la interior, înainte să plec de acasă și am găsit exact ce îmi doream. Fericire maximă pe capul meu.

Stai așa că nu-i așa!

Stiți cum e vorba aia, potriveala din târg…Eu am măsurat bine etajera dar, am uitat de bază…oh my gosh!! Pe bune Helenito? Baza e mai mare cu 5 cm față de etajeră. Așa ceva!

Din fericire, eu am luat mai mult autocolant și pentru alte proiecte și am avut cum să maschez spațiul lipsă! Dar dacă nu luam??

Necesar:

Deci, ai nevoie de ruletă să măsori, hârtie și pix să notezi, foarfecă să tai și un card să scoți bulele de aer când lipești autocolantul. A da, și autocolantul în sine. (Dă…)

De ținut minte, să nu pățiți ca mine!

Cănd te apuci de o treabă, dragă cititorule, măsoară de 5 ori și cumpărati/tăiați o dată! Smile!

Sunt Elena și te încurajez să economisești creativ!

Spor și energieee…

2 COMMENTS

  1. Foarte fain cand poti sa le faci singur pe toate. Am o intrebare, faina si celelalte nu fac gazulite in recipientele respective? Am cumparat si eu unele similare de la Lidl si dupa o perioada am gasit niste gazulite mici si negre in gris, faina, orez, mai tot in afara de zahar si a trebuit sa le arunc. Si acum nu stiu daca o fi de la recipiente sau de la altceva. 🙂

    Spor la ce mai e de facut!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.