autumn

 

Trei, toamna este al 3 lea anotimp si anul acesta parca mai frumos ca in ultimii ani. Fiecare anotimp fie primavara, vara, toamna sau iarna are frumusetea sa. Fiecare  are explozia sa de culori. Dar TOAMNA, dupa strangerea recoltelor, struguri, porumb, dovleci, mere, pere, urmeaza curatenia si pregatirea pentru iarna.

Trei, trei sunt copiii mei si ii implic de mici la treburile casei atat la interior cat si la exterior. Noi, (eu si sotul meu) credem ca a fi responsabil si a invata de mic sa te descurci singur este siguranta noastra ca in orice moment al vietii, ei, copiii nostrii vor sti sa faca fata oricaror provocari.

Mama mi-a spus candva ” Fato, o casa curata ajuta la fericirea familiei!…primavara si toamna trebuie sa primenesti casa adica…Curatenia Generala!”yaaaack. Multi ani la rand am urat cand venea momentul curateniei generale. In capul meu era, hai mai mami fac curat cand am chef sau cand pot, nu vezi cate am pe cap”. Acum fac cate putin zilnic si lunar o curatenie mai profunda. Nu pot curata intr-o zi ce se murdareste intr-un an. Incetul cu incetul.

Azi, fiind o zi frumoasa si calduroasa de sfarsit de octombrie am iesit afara cu fiicele mele si am gradinarit un pic, am tuns trandafirii, am curatat smochinul si adunat frunzele aramii cazute pe gazon .  Chiar am zambit nostalgic la ce ma invata candva mama. Multumesc mama!

Sun Elena si va doresc o toamna frumoasa si spor la curatenie dragele mele mamici!

 

 

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.