Trucuri de curățat în bucătărie!

Ador să gătesc pentru familia mea. În ultima perioadă am ales gătitul la cuptor și automat că am mai mult de curățat. Uneori o fac imediat când  cuptorul aragazului este încă încălzit dar deseori rămâne pentru mai târziu.

Avem, două cuptoare în bucătărie, momentan. Un aragaz vechi din anul 2000 și unul nou cu autocurățare ce va fi încorporat curând în noul mobilier.

1.La cuptorul vechi mulți ani am folosit soluții de curățat tip Forte. Au fost eficiente. În timp, dar si pentru că nu citeam etichetele, am distrus stratul de protectie al pereților.

 

Cum mi-am preparat singură o soluție de curățat grăsimea depusă în aragaz.

Necesar:

  • Bicarbonat
  • detergent vase
  • apă calduță
  • burete nonabraziv

Ca să scapi și tu de toată grăsimea depusă în interiorul cuptorului, folosește bicarbonatul de sodiu. Face minuni.

Cum se prepară:

Amestecă într-un bol, bicarbonat de sodiu cu o lingură de detergent de vase și un pic de apă cât să obții o pastă groasă, aplică apoi pe toată suprafața murdară, după care așteaptă să acționeze timp de câteva minute bune. La final, curăță cu un burete umed, clătește și mai apoi șterge cu o lavetă de microfibră. Asta e tot.

Despre alte utilități ale bicarbonatului in gospodărie am scris  aici.

2.Intreținerea electrocasnicelor moderne devine din ce in ce mai simplă datorită noilor tehnologii cu care acestea vin deja echipate. După mai multe utilizări, un cuptor poate fi plin de resturi alimentare și grăsimi.

 

Stratul de grăsime arsă prezent pe peretii cuptorului nu doar că dăunează gustului preparatelor și automat, sănătății, dar, poate deveni periculos si chiar poate fi risc de incendiu. Bine, să nu ne panicăm. Totuși nimeni nu toarnă  o cantitate mare de grăsime direct pe flacără/rezistență!

Trucul meu.

Indiferent ce tip de cuptor ai, înainte de curățare, pune un vas mare cu apă în cuptor la foc mare pentru 15 minute și adaugă câteva picături de zeamă de la lămâie sau ulei esențial. Condensul de la fierbere înmoaie grăsimea. Simplu, nu?

Tu cum obișnuiești să cureți grăsimea depusă în cuptor?

Sper că informațiile  mele de mai sus îți sunt și ție utile sau de inspirație și le vei aplica și tu când simți sau când timpul îți permite. Dacă îți plac postările mele despre organizare, curățenie, bucătăreală și cămin în general, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului meu Acasa cu Mami și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi” pentru a primi notificare la fiecare articol nou pe care îl postez apoi  împărtășește și cu prietenii tăi.

Te invit si pe  YouTube si Instagram, mă găsești cu același nume Acasa_cu_mami  sau Elenasantos_home dar și în grupul cu idei de organizare, economisire și timp liber, grup unde poți găsi soluții smart adaptate fiecărui stil.

Sunt Elena și te îmbrățișez cu drag!

Spor și energieee…

 

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.