Foarte greu m-am decis când ne-am ales mașina de spălat vase.

 

Mi-a explicat soțul meu, cu multă răbdare și pricepere, (da-i-ar Dumnezeu sănătate), care sunt motivele pentru care ne-ar fi utilă o mașină de spălat vase, încorporată în noul mobilier de bucătărie.

În teorie știam că tehnologia a avansat mult și consumurile sunt reduse, dar în mintea mea erau zvonurile auzite de-a lungul anilor ba că mănâncă mult curent, ba că folosește multă apă și umple haznaua (dacă locuiești la curte fără canalizare) mai ceva ca mașina de spălat rufe.

Să îți povestesc un episod de adolescentă curioasă.

În urmă cu mai bine de 25 de ani(whaaat 25, când au trecut) m-am angajat la hotel Sofitel (acum Pullman hotel) ca pantry girl însemnând că treaba mea era să fac fresh-uri sau cafele de toate tipurile și bineînțeles să spăl paharele și ceștile, frigiderul și ce mai era la interior.

Cum la mama acasă spălam încă în lighenaș vasele și tot ce ținea de bucătărie, la început mi-a fost cam teamă să folosesc mașina de spălat. Am avut un superior de treabă care a avut răbdare să îmi explice că mașina aceea nu e un monstru și chiar ma ajută să reduc consumul de apă și mai ales de timp.

Când am reușit eu să folosesc corect și fără ajutor mașina de spălat pahare am rămas mută. Aaaa și țopăiam de fericire. Nu mai trebuia să iau eu la frecat fiecare pahar în parte. Un fleac aș zice acum dar pentru mine atunci era un OZN care mă ajuta. Super happy Helenita!

La scurt timp am plecat în lumea largă, tot în industria hotelieră dar pe vapoarele de croazieră de lux, acelea imense unde rămâi fascinat de câte pot încape la interior și cât de bine sunt organizate. Un oraș plutitor.

Zona de spălat vesela era imensă și eficientă.Toată apa era filtrată și refolosită. La fel și resturile alimentare. Hmm, mă gândesc noi de ce nu putem face asta pe uscat? Altă poveste de spus aici.

Să revenim la mașina mea de spălat vase incorporabilă și nu independentă sau cum numim noi în popor, clasică.

 

Masina de spalat vase independenta BEKO DFN16410X, 14 seturi, 6 programe, 60 cm, clasa A+, inox
Masina Clasica Beko.Sursa site Beko
Masina incorporabilă. Arhiva personala

Cum ne-am ales mașina de spălat vase.

5 Motive pentru care am optat mașina incorporabilă Beko

1.Avem familie numeroasă. Cu trei copii casa este mereu plină de invitații copiilor sau ai noștri așa că este mult mai simplu să ne petrecem timpul cu invitații și nu cu spălatul vaselor.

2.Economisim timp. Pe site-urile de specialitate am găsit statistici care spun că economisim până la 4 ore pe săptămână dacă punem vasele în mașină, în loc să le spălăm manual.

3.Economisim bani. O mașină de spălat vase clasa A+ consumă între 7 și 15 litri de apă la un ciclu, spălând chiar și mai multe seturi farfurii și/sau de tacâmuri, cratițe și alea, alea. Spălând manual, apa curge de la robinet, se consumă în cantitate triplă, să zicem, în doar 15 minute de spălat vasele cu mâna (bine, cu buretele). So, se merită mașina? oh yee..

4.Nu ne place să spălăm vase. Mie una chiar îmi place. Deh, în copilărie bunica mă punea deseori să spăl vasele dar membrilor familiei mele NOP, nu le place. Rihanna chiar detestă ca după ce pregătește deserturile ei de te lingi pe degete (uneori lingem și mixerele) să spele bolurile pe care le folosește. Nu îi place neam.

Avem acasă o regulă foarte clară ca după ce mâncăm, prin rotație, spălăm vasele, lăsăm chiuveta curată. Uneori seara, rupți de oboseală punem tot în mașină, dăm Start și plecăm la somn.

5.Economisim Energie. Mașina noastră este clasa A++ si este super economicoasă.

Are Programul Fast+ spală de până la 3 ori mai repede decât cele obișnuite, deoarece utilizează o temperatură mai înaltă si o presiune crescută a apei. Tehnologia Aquaintense te ajută să cureți de 5 ori mai eficient vasele foarte murdare datorită brațului rotativ, ce are o deschidere de 180°.

De motor ți-am zis? E din ăla șmecher ProSmart. Uite ce zic ei în descriere.

Motorul ProSmartInverter este partenerul tau de nadejde atunci cand ai nevoie de liniste. Acesta este echipat cu un set de avantaje sesizabile chiar de la prima utilizare: 10 ani garantie, eficienta energetica pe care o poti observa pe factura ta de energie electrica, nivelul de zgomot este redus prin controlul imbunatatit al turatiei, absenta vibratiilor si eliminarea emisiilor electromagnetice, astfel te poti bucura de liniste impreuna cu familia ta. Toate aceste avantaje sunt dublate de durabilitatea si robustetea acestuia din care au fost eliminate elementele supuse uzurii cum ar fi periile de carbon.

Eeee, păi puteam eu să descriu așa de bine? Te-ai prins deja că am ales tehnologie care, pe termen lung să ne fie benefică în toate planurile. Apă, curent, bani, timp.

Atenție- acest articol nu este sponsorizat ci doar povestesc de minunăția de mașină din noua mea bucătărie. Nu că nu ne-am fi luat toată aparatura de la Beko dar zău că au produse mișto și la bani și la calitate. Vorba aia “După buget coane Fănică”!

Nu îți spun de chestiile tehnice ale aparaturii luate de la ei căci sigur, sigur au pe site-ul lor. Acolo găsești la un click distanță tot ce ai nevoie. So,

Pe scurt. E de reținut așa:

-Ce tip de mașină dorești: independentă adică clasică sau incorporabilă?

-Ce lățime și înălțime ai nevoie?Adâncimea este la fel peste tot.

-Ce buget ai? O mașină bună(medie) este între 1500-2000 lei.

-Ce volum de spălare a vaselor ai. Ce chef de spălat vase ai?

Capisci? Răspunzi la întrebările acestea și vei ști să alegi. Firma, e doar alegerea ta!

Despre ce putem spăla în mașina de vase sau despre cum spălăm și igienizăm mașina vă voi povesti tot aici, la categoria Curățenia casei sub categoria Bucătărie.

Dacă îți plac postările mele despre Casă și Grădină, adică despre Organizare, Grădinărit, Curățenie, Bucătăreală și cămin în general, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului meu Acasa cu Mami.

Mă  mai găsești pe YouTube cu același nume Acasa_cu_mami  sau ElenaSantos_Home pe Instagram dar și în grupul despre organizare, economisire și timp liber, grup unde poți găsi soluții smart adaptate fiecărui stil.

Sunt Elena și te îmbrățișez cu drag!

Spor și energieee…

 

1 COMMENT

  1. Si eu tot Beko am, dar independenta si ma declar super multumita. Am luat una pentru 14 seturi ca suntem 4 si se murdaresc o gramada de vase zilnic. Am economisit foarte mult timp de cand am masina de spalat vase.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.