Simplificarea si transformarea casei noastre in acasa!   

 Home Edit Therapy este noul meu Master Plan. Un proiect realizabil si realist prin care te invat pas cu pas cum sa iti transformi si tu casa in acasa aplicand sisteme si strategii simple si clare, adaptate personalitatii tale, stilului si spatiului unde locuiesti.

Noul proiect a venit firesc ca o continuare a provocarii de inceput de an ÎmbrățisareaCasei Îmbrățisarea Sinelui, provocare lansata acum 4 ani sub denumirea de Hug My Home -Hug MyLife precum si a experientei mele lucrand cu diverse tipuri de personalitati ale clientilor mei, in functie de varsta, stare si nevoi.

Urmareste indeaproape postarile mele viitoare de aici si din Instagram si afli cum iti poti transforma singur casa in acasa cu metode cat mai simple (sau scrie-mi).

Uite prima etapa propusa de mine pentru simplificarea si transformarea casei in acasa :

 

  1. Evaluaza-ti spatiul si imparte casa in zone mai mici. Este mult mai usor sa nu te sperii de volumul de lucru. Vorba aceea, elefantul se mananca bucata cu bucata.
  2. Identifica nevoile tale, a membrilor familiei sau a celorlalti locatari.
  3. Alege stilul potrivit de decor in functie de spatiu, functionalitate, lumina si nevoi.
  4. Planifica fiecare etapa pentru fiecare incapere si implica membrii familiei. Aloca un timp definit, realist, pentru fiecare activitate.

Planificarea ne ajuta sa economisim timp, bani si alte resurse indiferent de aria vietii unde o aplicam. Organizarea si disciplina vin sa intareasca motivatia de a duce la bun sfarsit obiectivul propus, in cazul de fata, simplificarea casei.

Suntem atenti insa la cum planificam si mai ales cat. Este important avem un indicator de performanta eficient si realist. Nu uitam nici de efectul pozitiv al recompensei.

Este ok sa detinem controlul focusului si controlul actiunilor noastre dar facem asta cu blandete si fara presiune. Perfectionismul, pana la un anumit punct, nu afecteaza relatia cu noi insine si nici cu cei dragi noua.

Aplicand metodic strategia de simplificare evitam coplesirea care vrem/nu vrem duce catre procastinare si nu asta intentionam sa obtinem. Vrem un final fericit si un camin in armonie cu noi.

Listele pe care le concepem musai sa fie clare. Sa fie in concordanta cu realitatea noastra de etapizare a procesului de simplificare. Scopul nostru este atingerea obiectivului principal acela de a ne crea stare de bine, echilibru si armonie atat in casa cat si in viata de zi cu zi.

Progresul si performanta noastra cresc, astfel, pas cu pas. Observam asta si marcam. Odata cu ele creste capacitatea de concentrare precum si flexibilitatea cognitiva.

Adaugand mindfulness-ul, pe langa planificare si simplificare, putem determina un tip de dexteritate eficienta in a raspunde productiv distragerilor si intreruperilor generate de mediul nostru aparent sufocant si neclar. Simplificarea si simplitatea genereaza fix acel echilibru si acea armonie de care toti avem nevoie in special in aceste zile tulburi.

Impreuna vom aduce in propria casa tihna si starea de bine. Ne vom bucura de acel acasa urmand in continuare sfaturile mele simple, economice și ușor de aplicat.

In articolul urmator voi scrie despre  etapa a doua a programului, etapa mult mai ampla dar usor de implementat.

Spor si energie,

XOXO

Elena

_______________________________________________________

Stiu ca iti plac postarile mele despre organizare, bucatareala, DIY-gradinarit, curatenie si camin in general, intra te rog și pe pagina de Facebook a blogului Elena Santos Home apoi impartaseste acest articol si cu prietenii tai.

Te invit si pe canalul meu de YouTube si  cel de Instagram sa vezi ce mai mesteresc si iti poate fi de folos.

Ma gasesti peste tot in social media cu acelasi nume Elena Santos Home precum si in grupul meu din Facebook, grup cu idei de Organizare, Economisire si timp liber, cu solutii smart adaptate fiecarui stil.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.