Ritualuri parfumate de conectare mamă-fiică

Este esențial să ne conectăm în zilele acestea cu copiii noștri. Să îi înțelegem, să ne înțeleagă, indiferent de vârstă.

Cercetătorii spun că pentru a avea o relație sănătoasă cu ai noștri copii, pentru orice interacțiune negativă avem nevoie de cinci interacțiuni pozitive să echilibreze emoțiile și starea de bine a fiecăruia, copil-adult.

Fiecare etapă a copiilor mei mă surprinde și mă adaptez cât pot la fiecare în parte. Fiul cel mare este în plină adolescență la cei 17 ani ai lui și are nevoie de discreție, de timpul lui, de înțelegere. Este conectat mai mult cu tati și petrec timp în doi ca bărbații.

Rihanna, mijlocia de 12 ani și un pic peste jumătate este la momentul preadolescenței, al experimentării.

Cu ceva vreme în urmă am scris un material despre cum ne-a învățat pediatra copiilor să petrecem timp cu fiecare copil, separat.

Lucrul acesta ne-a unit și a dat copiilor libertatea de a vorbi deschis despre toate temerile lor. Chiar și cea mică Sarita de 6 ani vorbește deschis despre orice(uneori muuult prea mult dar o adorăm)

Zilele trecute Rihanna m-a întrebat dacă este ok să se înscrie la o agenție de modeling pentru că vrea să strângă bani să își plătescă un bilet către America pentru vara lui 2021, pentru ea dar și pentru mine, să avem bani de buzunar pentru o perioadă cam cât stăm pe-acolo.

M-a bucurat că a găsit singură o soluție pentru a-și îndeplini dorința și nu a cerut sprijin financiar de la noi.

După casting mi-a propus să ne petrecem ziua amândouă.

Evident că am acceptat cu toată bucuria de mamă.

Ne-am plimbat un pic pe la fântânile de la Unirii și parcul de lângă căci agenția de casting era în apropiere.

Ne-am povestit una alteia despre ce înseamnă online și înfluența persoanelor publice asupra noastră, știrile și influența lor, despre provocăile din TikTok și mai ales despre tentațiile adolescenților.

A fost o conversație atât de deschisă că m-am simțit și eu pentru minute bune că sunt adolescentă. Parcă aș mai vrea să fiu mică iar.

Am vorbit despre consumul de alcool, droguri, sex și despre știrile nou apărute ce vizează tinerii, în special adolescentele.

Nu știu cum dar m-am trezit la mall. Ne-am plimbat un pic, am ales să intrăm doar în unele magazine dar scopul ei a fost defapt să intrăm în parfumeria Douglas.

A reușit cu un pic de șantaj emoțional să mă convingă că merită să îi cumpăr parfumul mult dorit, parfumul cu pompiță mov al Arianei Grande și doar la Douglas la mall îl putem cumpăra în siguranță.

Este și pe net și am fi cumpărat  dar dacă nu-i plăcea mirosul. Prietena ei Rahela a primit în dar parfumul și i-a plăcut foarte mult dar nu-și mai amintea exact mirosul.

Uite cum am intrat noi în parfumerie.

Bine că sunt o mămică organizată și chibzuită și am rezerve pentru neprevăzut.

Noroc și cu regulile pandemiei că nu a putut testa produse, doar câteva cu ajutorul personalului. Atunci am aflat și de promotiile lunii și de reducerile mari.( intră pe site-ul lor și le găsești).

Apoi mi-a propus o seară spa-exoctică la noi acasă cu muzică, lumânărele (am luat una de la Rituals care mirose senzațional, pe restul le aveam), spumant mult, cremuială și sare de baie.

Mai bine zis m-a convins să îi iau bomba de baie Hula Hula, naturală cu uleiuri esențiale de iasomie și santal dar voia și spumă multă așa că mai scoate Elenita niște bani neprogramați.

Aici am ales împreună și pentru că suntem fani ai ritualurilor am luat produse fix cu același nume: spumant de baie Rituals  dar și creme de corp și mâini din aceeași gamă, eu am preferat mirosul de portocală și cedar ea, mai floral așa.

Să spun drept momentele acestea de conectare mamă-fiică sunt unice de fiecare dată și știu foarte bine că atunci când vor crește vor fi doar amintiri plăcute dar voi tânji după ele.

Cine știe, poate și în viitor vom avea momente mamă-fiică dar ea va fi deja adult iar eu voi fi trecută de a doua tinerețe și vom trăi altfel de momente.

Aș fi vrut pentru mine să îmi reîmprospătez colecția de parfumuri  de vară cu unul din acestea trei  Eau des Merveilles /Hermes,  D&G  Light Blue Eau Intense  sau un My Burberry  că tot sunt reduceri mari însă… ca orice mamă am lăsat pe altă dată.

Visează Elenita, visează!

Am luat cele necesare pentru ritualul nostru și ne-am pregătit pentru spa-ul de acasă.

*******

Nu vă imaginați ce fericire a fost pe amândouă, sinceră să fiu aș zice amântrei căci Sarita a băgat capul pe ușă de nenumărate ori să participe și ea la momentul nostru.

Ne-am pus mască pe față, ne-am relaxat în cada plină uleiuri și cu arome, ne-am cremuit și ne-am făcut unghiile.

A fost un moment exceptional, bun de păstrat în cutia amintirilor.

Evident că până la urmă a reușit să se alăture și Sarita, fix când am început cremuitul, masajul și datul cu ojă roșie ca focul că așa au mămicile cool.

Voi cum vă conectacți cu copiii voștri?

Dacă v-a inspirat acest articol m-aș bucura să îl apreciați cu un share pentru cei care au copii și vor să se conecteze cu ei.

Spor și energieee

Helenita

____________________________

Ps. Rihanna mai voia o trusa de make-up de la Jeffree Star Cosmetics –Blood Sugar Palette căci este super promovată pe TikTok dar mai are de așteptat vreo 3-4 ani.

Nu dați cu pietre dar la 12,6 ani este mult prea devreme.(Nu si pentru mine, parol)

Jeffree Star Cosmetics Blood Sugar Palette
Courtesy of Douglas.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.