Sursa

Cum mi-am organizat holul de la intrarea în casă.

Intrarea în apartament sau în casă este prima imagine pe care oaspetele o are atunci când vine în vizită după miros. Este practic cartea de vizita a celor ce locuiesc în acea casă.

De multe ori neglijăm această încăpere și aruncăm la nimereală încălțămintea și hainele când revenim acasă, apoi alergăm către bucătărie sau canapeaua relaxantă din living.

Foarte puține persoane oferă importanța cuvenită holului de la intrare. Unii dintre noi neglijăm acest spațiu, considerând că holul este doar o simplă încăpere de trecere după ce ne lăsăm gențile și ne descălțăm.

Pentru mine și familia mea primul impact imagine/miros este important dar nu numai pentru oaspeți ci pentru noi cei ai casei. Iubim comfortul și relaxarea și pentru asta am convenit să contribuim cu toții.

Despre odorizantul casei noastre am scris pas cu pas cum il preparăm noi, acasă.

Când am început decorarea holului am ținut cont de mai multe aspecte și anume:

  • de utilitatea lui, suntem 5 membi în familie,
  • de mobilier în funcție de dimensiunea spațiului,
  • de stilul fiecăruia
  • de luminozitate.

Holul nostru este  mai generos și avem spațiu de depozitare suficient pentru nevoile fiecăruia dintre noi dar sunt și situații cum sunt holurile mici de la intrarea în apartamente.

Noi am avut o minibibliotecă verticală de la Ikea, de culoare deschisă, am răsturnat-o pe orizontală și am adăugat coșuri de la Pepco. Cum spuneam, suntem cinci și fiecare dintre noi are cel puțin trei -patru perechi de încălțăminte.

Pe fiecare coș am pus etichete cu numele membrilor familiei, tocmai pentru a evita întrebări de genul “mamiiiii, unde îmi sunt pantofii?”

 

Cum am reușit să îmi organizez holul de la intrare

  1. Evaluarea situației. La început, când ne-am mutat, aveam un mic haos la intrare căci nu aveam mobilier și totul era pus în cutii. Ulterior am rezolvat cu un corp de bibliotecă pe care îl aveam într-o altă încăpere. Nu este definitiv dar momentan funcționează.

2. Stilul. Cum fiecare dintre noi avem stiluri diferite precum și spații diferite, am încercat să combinăm modernul cu clasicul, lemnul si un pic de verde din natură.

3. Luminozitate. Holul din păcate nu are foarte multă lumină de aceea am optat pentru geamuri  încorporate în ușa de la intrare. Am ales să fie mate căci se vede din stradă principală și nu aveam intimitate. Optând pentru mat, s-a redus luminozitatea dar vom găsi alte soluții.

4. Îmbunătațiri. Pe viitor îmi doresc să renunț la tapet și să las peretele vopsit în alb pentru a avea luminozitatea de care avem nevoie.

Cum fiecare are coșul său, este mult mai ușor de organizat și menținut ordinea.

In sezonul rece, când cuierul este mai mereu plin, am grijă să fie doar strictul necesar și nu toată garderoba de iarnă atârnată la intrare, că așa ne e mai comod. Fiecare are umerașul său. Până și pisica are accesoriile sale într-un coș cu poza sa pe el.

Regulile familiei.

Cum la început a fost mai greu de recunoscut coșul fiecăruia, am creat etichete dar și reguli. Nu este ușor să menții de unul singur ordinea și curățenia într-o casă indiferent cât de mică sau mare este, de aceea toți membrii familiei sunt responsabili de câte o sarcină a casei. Prin implicarea membrilor familiei am reușit sa economisesc timp pentru mine sau alte activitați împreună cu familia.

Voi cum v-ați organizat holul de la intrarea în casă?

Sper că informațiile  mele de mai sus îți sunt și ție utile sau de inspirație și le vei aplica și tu când simți sau când timpul îți permite. Dacă îți plac postările mele despre organizare, curățenie, bucătăreală și cămin în general, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului meu Acasa cu Mami și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi” pentru a primi notificare la fiecare articol nou pe care îl postez apoi  împărtășește și cu prietenii tăi.

Te invit si pe  YouTube si Instagram, mă găsești cu același nume Acasa_cu_mami dar și în grupul cu idei de organizare, economisire și timp liber, grup unde poți găsi soluții smart adaptate fiecărui stil.

Sunt Elena și te îmbrățișez cu drag!

Spor și energieee…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.