Modern Dad’s Challenges editia a V a invită taticii moderni la o discuție despre echilibrul copil – tehnologie.
Telefoane smart, tablete, ceasuri inteligente, laptopuri sau home PC toate la un loc ne fac viata, credem noi, mult mai usoara si mai frumoasa. E super tare sa poti primi un email in timp record, sa trimiti mesaje in whatsapp sau sa vorbesti cu video in facetime sau orice alta aplicatie in diverse colturi ale lumii nu-i asa? Poti merge la intalniri, poti sa faci video-conferinte, prezentari cu tableta, nu trebuie sa te mai chinui cu un print corect si profi a unui Pdf. Tehnologia nu? Pe de-o parte ne ajuta in educatie si nu numai, dar pe de alta? Cat timp mai rezistam in zilele noastre fara sa ne uitam pe telefon cand se aude clinchetul unei notificari? va zic eu mai putin de 30 de secunde si asta daca telefonul nu e lipit de noi.
Copiii invata ceea ce traiesc!
Da, copiii invata din ceea ce vad ca fac parintii si mai putin ce spun parintii! Propozitia de mai sus nu imi apartine este titlul unei carti de psihologie in care se explica pe intelesul tuturor cat de important este ca noi, parintii, sa avem un comportament din care el, copilul, sa poata copia valoare, incredere,respect, iubire si mai ales despre limite.
De cand copiii nostrii au crescut au avut acces la tehnologia moderna, nu am considerat ca sunt prea mici sau nu sunt pregatiti. Cu totii ne adaptam tehnologiei insa am considerat ca trebuiesc impuse limite si control in tot ceea ce fac, un echilibru intre copil- tehnologie.
Fiul nostru de 14 ani petrece un pic mai mult timp pe internet fie uitandu-se de pe telefon fie din calculator de acasa insa stim ce jocuri are instalate si ce business incearca sa isi construiasca facand legatura intre youtube si joc. Acest lucru necesita ore multe de studiu si ii permitem dar cu limite. Primeaza sanatatea, primeaza scoala, responsabilitatile in familie si apoi in weekend 2 sau 3 ore de sudiu/joc si nu legate.
Rihanna si Sarah fie se uita impreuna la filmulete despre artcraft pe Youtube, 3 filmulete de cate 10 minute fiecare, fie isi proiecteaza din Youtube pe televizor filme de desene animate insa tot timpul sunt supravegheate si la fel ca si Aless doar dupa ce isi indeplinesc atributiile familiale.
“Prin intermediul nostru, copiii nostrii au invariabil acces, inca din primele luni de viata, la tehnologii, dispozitive, aplicatii care pot fi adevarate unelte educative in dezvoltarea lor, dar pot reprezenta si pericole care nu sunt deloc de ignorat. Aici intervine rolul nostru, de parinti, care trebuie sa isi asume niste responsabilitati si sa gaseasca o cale prin care sa imprieteneasca copilul cu tehnologia, dar in acelasi timp sa stabileasca niste limite, adaptate varstei si nivelului de dezvoltare al celui mic.”
Se intampla sa avem si conflicte de genul…mami mai stau 5 minute sa se termine filmuletul, hai mami mai lasa-ne. Sotul imi zice si el ca mai are de citit un email si uite asa mai ma infurii cateodata cand se intampla chiar inainte de cina!
Pentru a evita astfel de situatii si daca vreti sa invatati cum sa va comportati in familie astfel incat sa mentineti un echilibru copil- tehnologie va invit gratuit sa ascultati ce spun specialistii la Modern Dad’s Challenges
Unde si cand:
“Pe 15 noiembrie, de la 18.30, la Hotel International din Bucuresti se discuta despre “Echilibrul copil-tehnologie, la cea de-a 5-a editie Modern Dad’s Challenges, alaturi de urmatorii invitati:
- Georgiana Rosculet, Psihoterapeut si Coordonator programe educationale Ora de Net: “Provocarile parintilor in era digitala”;
- Lucia Radu-Simota, Digital Learning Designer: “Programul digital al copilului: cand, cat si cu ce efecte?”;
- Daniel Rogoz, Fondator Kinderpedia: “Gadget-uri si aplicatii utile pentru parinti si copii”.
Parintii de astazi cresc copii digitali, cu abilitati digitale si foarte inteligenti si receptivi la tot ceea ce tine de tehnologie. Ei trebuie sa faca fata la multe provocari, trebuie sa tina pasul cu evolutiile din domeniu si sa se adapteze. Tot parintii sunt cei care trebuie sa decida legat de programul digital al copilului.
Ce tip de emisiuni si programe este in regula sa urmareasca cel mic? Cat de des si cate minute poate sta in fata ecranului? La aceste intrebari, dar si la multe altele, invitam tatii si viitorii tati sa afle raspunsul la editia a 5-a a Modern Dad’s Challenges.
Inscrierea se face completand formularul de pe blogul Frunzaresc.eu – http://bit.ly/2xo19qL . Locurile sunt limitate (100 de participanti), iar participarea este gratuita”
SURSA pozelor Google imagini.