Organizarea dulapului de condimente pas cu pas.

“Baia și bucătăria sunt oglinda femeii ” zău că așa am citit pe net. Hmm, știam că bărbatul este dar în fine te pui cu noile schimbări?

După ce am terminat frumusețea de baie de la etaj, adică de construit, placat cu gresie, faianță și decorată complet, am început camera cu camera la parter.

Prima a fost bucătăria. Ne-am pus gresia și am remontat mobilierul vechi până când vom dispune de buget pentru o mobila nouă. Bun.

organizarea dulapului

 

Temporar am gătit în dressingul de la etaj într-un spatiu pe jumatatea actualei încăperi destinate bucătăriei si m-am descurcat de minune.

Concluzia este că nu am nevoie de atătea acareturi să pot găti. Am renuntat la pungi, punguțe și cărlige și mi-am achizitionat mici cutii de depozitare pe care am pus etichete și pe spatele lor data de deschidere și expirare. Am noroc că la noi se consuma repede și nu, nu iese din termenul optim de valabilitate.

Organizare eficienta

M-am tot uitat pe diverse tutoriale din Statele Unite. Au frate americanii ăștia bucătării imense, spatii de depozitare la fel de mari(cam căt este o garsonieră la noi) dar în acelasi timp au un simt al esteticii mult mai dezvoltat.

La noi, din căte familii am vizitat, pot spune că majoritatea aveau(inclusiv eu) punga de orez, de zahar, făină, zahar pudră de pus la prăjituri, toate dar toate prinse cu cârlig de rufe.

O sută de culori amestecate, una pusă peste alta că de, mai e un loc și pe înălțime. Da, eram foarte atentă când îmi faceau gazdele cafeaua și deschideau dulapul. Defect profesional.

M-am inspirat de la americani și am zis să încerc cu un dulap să văd și costuri și aspect. Mi-a plăcut ce a iesit.

Am ales o singură culoare la capac turqoise, tocmai sa fie o unitate și să arate organizat totul. Am etichetat fiecare caserola/cutie și știu acum unde e fiecare lucru fără să mai fie nevoie să scotocesc printre punguțe. Etichetele le-am comandat de pe Aliexpress iar cutiile le-am achizitionat de la Auchan la pret de 6 lei, 9 lei iar cea mare la 14 lei cred. Platisticul din care sunt confectionate cutiile sunt BPA free și nu sunt nocive.

Condimentele le-am separat. Pentru fiecare am luat borcane din sticlă de diferite dimensiuni din Pepco.

Si acestea au avut prețuri foarte bune cele mici 3,99 lei iar borcanul mare 9 lei. Nu am cumpărat tot odată, însă de fiecare data cand mergeam la cumparaturi luam câte 2 bucăti din fiecare.

Incă mai am de completat dar, pas cu pas voi reusi. Sincer mie una îmi place mult ce a iesit.

Acesta este primul dulap din 4.

Tocmai am conștientizat că am și cutii goale și as prefera să rămână așa. Dacă nu le găsesc întrebuințare, în curand vor merge la donații. Urmează să reorganizez și frigiderul să îmi fie mult mai usor să găsesc ce caut prin sertare, dulapuri și alte spatii de depozitat.

Stilul minimalist ajută foarte mult să ai o bucătărie cât mai eficientă, utilată cu strictul necesar și nu cu lucruri care….e posibil cândva să am nevoie și să fie acolo.

Este bine ca fiecare lucru să aibă locul lui.

De asemenea este important ca fiecare membru al casei să pună la loc fiecare lucru după ce îl folosește evitând astfel ca bucătăria să arate aglomerată.

Se zice că bucătăria este inima casei. Dacă stomacul este fericit, toată lumea este fericită. Da, da, este adevărat dragostea trece și prin stomac.

O bucătărie organizată este o bucătărie eficientă. Poți salva niște bănuti. Când fiecare lucru are locul lui nu riști să cumperi același produs de mai multe ori crezând că nu mai ai și asta pentru că nu îl gasesti.

Acest articol îmi este dedicat, zău că este pentru mine. L-am scris pentru a mă motiva în continuare să termin treaba începută în toată casa.

Îmi doresc o bucătărie nouă funcțională și bine organizată! Cu o planificare bună sigur va fi eficientă.

Incearcă și tu să faci o mică schimbare la tine acasă, una mică-mică și ai să vezi ce bucurie îți poate aduce!

Sunt Elena și te îmbrățișez cu drag!

Mă găsești și pe youtube tot acasa …cu mami! peace my friend.

 

3 COMMENTS

 1. Ce bine arata in cutii identice! foarte buna idee ai avut sa le iei pe aceeasi nuantza.

  Eu tin in borcane de sticla, recuperate, fiecare are alta dimensiune/forma/culoare :))) – haos la mine :).

  • Sugerez sa cumperi un spray si vopsesti capacele la fel(negru sau auriu arata bine) apoi acelasi tip de etichete.Asa nu inlocuiesti borcanele de sticla.Chiar sunt mai bune comparativ cu cele din plastic.

   • Buna ideea cu vopsitul, merci, asa sa le fac macar uniforme si aratase.
    Altfel nici nu ma gandesc sa le inlocuiesc: le am, sunt gratis si deja in casa deja si sanatoase si ermetice. Nicio cutie de plastic nu indeplineste toate functiile astea :)))

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.