Îmi place sentimentul de curățenie, de prospețime, să simt atunci când vin acasă relaxare și stare de bine.

Deseori mă ghidez după același principiu: să am grijă și de interiorul casei mele așa cum am grijă de mine. Am un singur difuzor ce îl folosesc atât în scop terapeutic cât și pentru ambient însă acoperă doar 30mp. Ca suplinire pentru zonele unde nu sunt acoperite de difuzor, am creat eu un odorizant natural.

Ador uleiurile esențiale de calitate adică 100% naturale și m-am gândit să vin în ajutorul difuzorului. M-am îndrăgostit de uleiurile doTerra și mai ales de proprietățile lor.

Cum prepar acasă odorizant de cameră organic

Necesar:

  • un recipient cu pulverizator(vezi Jysk, Jumbo, Pepco), ideal ar fi  recipient de sticlă și închis la culoare dar, merge și plastic reutilizabil, BPA free.
  • 1/2 parte apă
  • 1/4 votca, de care aveti, nu persită mirosul dar e un bun purtător pentru acest blend
  • 10/15 de picături uleiuri esențiale preferate de fiecare(în funcție de mărimea pulverizatorului). Eu folosesc mult, pentru că ador mirosul, peppermint, lemon, orange si onguard, separat. Uneori imi pun si în aspirator.

Se adaugă toate ingredientele în recipient și se agită bine. Asta e tot!

Rezistă cam 2 săptămâni în recipient. Ca brand de uleiuri esențiale puteți folosi orice firmă care are menționat pe etichetă 100% ulei esențial și nu distilat. Distilarea se face deja în momentul extragerii din plantă. Dacă te interesează să afli mai multe despre uleiurile doTerra dă clic aici.

Uite ce spun despre aromaterapia cu uleiuri esentiale specialiștii de la Ce se întamplă doctore.

Citez:

Aromoterapia presupune utilizarea constantă de uleiuri volatile de plante, cunoscute sub denumirea de uleiuri esentiale in scopul tratarii sau prevenirii aparitiei bolilor. Este o forma de terapie complementara, o metoda holistica de tratament care abordeaza tratarea intregii persoane, nu doar un simptom sau o boala stimuland capacitatea naturala a organismului de a se echilibra si vindeca.

doTerra

 

Alte utilizări:

  • Musetelul – are proprietăti antibacteriene și este ideal pentru tratarea tăieturilor, arsurilor, întepăturilor de insecte sau iritatiilor pielii. un bun ajutor în calmarea durerilor menstruale.
  • Eucaliptul – cunoscut pentru proprietatile sale calmante, eucaliptul este recomandat in tratarea intepaturilor de insecte, a basicilor, arsurilor sau alte leziuni ale pielii.
  • Feniculul – ajuta la reducerea durerilor menstruale si la reglarea ciclului menstrual, dar in cazul in care suferi de epilepsie nu este recomandat sa il folosesti.
  • Iasomia – are proprietati afrodiziace si relaxante.
  • Levantica – un ulei terapeutic destul de versatil, eficient in calmarea starilor nervoase, a durerilor de cap si tratarea insomniilor.
  • Smirna – proprietatile antifungice ale smirnei sunt folositoare in tratarea infectiilor, in special ale celor din gat sau cavitatea bucala.
  • Portocala – ofera un parfum citric care revitalizeaza organismul. Contine vitamina C care ajuta la tratarea gripei si racelii.
  • Patchouli – calitatile sale antidepresive sunt folosite pentru combaterea starilor nervoase, anxietatii si stresului.
  • Rozmarinul – stimuleaza procesul de refacere al celulelor si este folosit pentru grabirea vindecarii ranilor.
  • Ulei de lemn de santal – sustine sistemul cardiovascular, ceea ce il face ideal pentru combaterea afectiunilor respiratorii precum bronsitele sau laringitele.
  • Ulei de arbore de ceai – stimuleaza sistemul imunitar.
  • Vanilie – aroma de vanilie este antidotul perfect pentru stres. De aceea este folosita adesea in producerea lumanarilor parfumate.

Uleiurile esențiale sunt formate din molecule aromatice, care sunt ușor absorbite prin piele și respirație pe masură ce ajung în plămâni. Aceste elemente componente terapeutice, pătrund apoi în sistemul circulator și sunt transportate în intregul organism unde îsi manifestă proprietatile vindecatoare.

Uleiurile pentru aromaterapie cu denumiri care mai de care mai ciudate (de exemplu “Flori de primavara”, “Oxigen”, etc.) sunt cel mai probabil sintetice. Si asta pentru ca uleiurile esențiale sunt obținute din plante aromatice sau din fructe, prin urmare un ulei esențial ar trebui să poarte doar numele plantei din care este obținut.

Natural nu inseamna neaparat sigur si lipsit de orice riscuri. Uleiurile esentiale nu pot fi folosite “dupa ureche”, de aceea trebuie sa apelezi la un specialist care te poate indruma.

Atentie! Anumite uleiuri esențiale pot fi periculoase pentru sănătatea ta dacă nu ai îndrumarea unui specialist în situațiia în care ești însarcinată, astmatică, dacă suferi de epilepsie sau alte afecțiuni.

  • Ameliorarea stresului – Bergamota, musetel, levantica, lamaie, portocala, patchouli, vanilie, ylang ylang.
  • Anxietate, frica – Bergamota, musetel, lemn de cedru, tamaie, lavanda, trandafir, lemn de santal, patchouli, iasomie.
  • Stima de sine – Bergamota, grepfruit, iasomie, portocala, rozmarin
  • Tristete – Bergamota, musetel, tamaie, grapefruit, iasomie, lavanda, lamaie, portocala, trandafir, lemn de santal, ylang ylang
  • Oboseala – Busuioc, bergamota, tamaie, ghimbir, grapefruit, iasomie, lamaie, patchouli, mentta, rozmarin, lemn de santal.
  • Agitatie – Musetel, lavanda, mandarina, lemn de santal.
  • Izolare – Musetel, bergamota, tamaie, trandafir. –
  • Stimularea memoriei – Busuioc, lamaie, chiparos, menta, rozmarin.
  • Afrodisiac – Salvie, iasomie, patchouli, trandafir, lemn de santal, vanilie, ylang ylang.”

……………………………………………………………….

Sper că informațiile de mai sus îți sunt utile și le vei aplica și tu când timpul îți permite.  Dacă îți plac postările mele despre organizare, curățenie, bucătăreală și cămin în general, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului meu Acasa cu Mami și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi” pentru a primi notificare la fiecare articol nou pe care îl postez apoi  împărtășește și cu prietenii tăi.

Te invit si pe  YouTube si Instagram, mă găsești cu același nume Acasa_cu_mami dar și în grupul cu idei de organizare, economisire și timp liber, grup unde poți găsi soluții smart adaptate fiecărui stil.

Sunt Elena și te îmbrățișez cu drag!

Spor și energieee…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.