Pregătirile pentru Sărbătorile de iarnă începeau în trecut doar cu câteva zile înainte de Crăciun. O zi curățenie, o zi pentru decorat casa de Crăciun și o zi pregăteam masa specială. Mama, era întotdeauna EPUIZATĂ!

Cum ne-am decorat casa de Crăciun!

Influențată un pic de marile magazine, în special de Ikea care a început să decoreze la sfârșitul lui Septembrie(uaauu), am zis că poate e o idee bună să decorăm și noi casa din timp. Bine am făcut căci totul a decurs așa de lin, am avut timp pentru tot ce mi-am propus.

La sfârșitul lui Noiembrie am făcut mega curățenie ca mai apoi, la început de Decembrie să începem decorarea. Am scos decorațiunile vechi, am stabilit o temă, cât mai rustic si căt se poate în trei culori: verde, roșu si auriu( sau lemn natur) si am început cu intrarea casei, holul, pervazele geamurilor, bradul iar la final am zis că și masa trebuie decorată.

Cum ne-am decorat masa de Crăciun!

Anul acesta am cheltuit cam 67 de lei pe farfurii tip suport, o sanie decor, zăpadă artificială, toate luate din Jumbo si o instalație cu led de la Pepco. Servetele, împăturite câte două sub formă de brad, conurile, renii, miniglobuletele, coronițele si crăcuțele de brad le aveam pe toate.

Peste farfuria suport am pus  cele doua servetele împăturite și împodobite tematic, apoi, ca de obicei, tacâmurile și paharele în funcție de ce s-a servit la masă.

Suportii de lumânare îi aveam de ceva vreme. Nu am vrut să pun o simplă lumânare și am adăugat un pic de zăpadă artificială (încă nu ninsese afară și îmi era tare dor de zăpadă).

La momentul servirii cinei am scos tăvița cu Moș Crăciun și sania lui cu reni lăsând locul aperitivelor si unui curcan de toată frumusetea!

Cum am facut coronițe, ghirlande si cum am împodobit  casa am pus într-un video pe canalul de Youtube Acasa cu Mami.

 

A fost o lună plină de activități și petreceri specifice Crăciunului și tare mă bucur că am fost inspirată să mă pregătesc din timp. Urmează cât de curănd Dragobete, Sărbătorile de Paște și toate sărbătorile mari de peste an până la următorul Crăciun. Mă voi organiza din timp ca să mă pot bucura împreună cu cei dragi!

Cred că e o idee fenomenală organizarea din timp, voi ce ziceti?

Sunt Elena și vă îmbrățișez cu drag!

Spor și energieee….

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.