La final de an  cu toții tragem linie și ne inspectăm anul ce tocmai se încheie, îi mulțumim că a fost așa cum a fost iar la început de An Nou ne facem planuri, știți voi.. de mâine merg la sală, de mâine țin regim, de mâine citesc mai mult, de mâine fac bla, bla, bla…

Secretul unui Vision Board este…

Dar mai întâi, ce este un Vision Board?

Conceptul de Vision Board, sau panoul cu dorinte, a intrat în Romania odată cu deschiderea românilor către dezvoltare personală, organizare, planificare și eficientizare a dorințelor și a nevoilor.

Să fie fost prin 2007-2010…

Cum se construiește un Vision Board? Foarte simplu, ca o joacă de copil.

Înainte să vă spun pașii pe care eu i-am făcut și ce necesar am avut nevoie pentru a construi un Vision Board, să vă spun o scurtă poveste.

Iată pe scurt povestea mea.

Să fi avut vreo 12 ani când, fără să îmi dau seama, mi-am făcut primul Vision Board în minte. Era cam la un an de la Revoluția din ’89. Întindeam rufe împreună cu mama pe sârmă, afară în ger, nici nu apucam să punem al doilea cârlig căci rufele se întăreau instant.

La vremea aceea visam big time!

Vorbeam cu mama și îi spuneam că vreau să plec din țară, vreau să călătoresc cu vaporul în jurul lumii exact ca unchiu Milică, comandantul, și… că aș mai vrea să nu mai întindem vreodată rufele în frig.

Voiam din toata inima să ajung în țări unde este numai soare și palmieri.

Așa de tare mi-am dorit asta că am început să învăț engleza singura. Baby steps+ Action plan!

So, fără să am habar la vremea aceea ce dorință trimiteam în Univers, fără să știu de existența unui Vision Board am participat la crearea lui în mintea mea.

Când am luat decizia de a face ceva, când am luat decizia de a învăța limba engleză am făcut prima ACȚIUNE. Și uite cum am ajuns la vârsta de 21 de ani (cea legală să pot ajunge să lucrez în Statele Unite) chiar să ajung în țările calde și să lucrez pe un vapor.

Tare nu?

Necesarul pentru Vision Board-ul meu:

  • tablă școlară cu plută (sau orice altă tablă de birou, poate fi si o coală de hartie)
  • foarfecă
  • reviste ilustrate
  • linie și ceva de scris(opțional)carioci sau culori.
  • lipici sau scotch/magneti
  • fotografii personale sau ilustrate ce întregesc viziunea ta pentru anul în curs sau următoarea perioadă!
  • Sursa Unsplash

Cum se construiește un Vision Board.

Înainte să începi crează o atmosferă plăcută. Pune muzica preferată, un ceai sau un pahar cu vin.

Pasul 1. Stabilește obiectivele foarte clar adica ce vrei tu cu adevarat si cam care vrei sa fie finalul. Musai sa fie obiective realiste, realizabile, maxim 3 in fiecare din ariile vietii unde iti doresti rezultat.

De exemplu: vrei să mergi la sală, să învestești în educația ta, să faci cursul x, să mănânci sănătos, să renunți la lucrurile/persoanele/obiceiurile toxice, să îți cumperi o mașină nouă până la data X sau să crești în carieră, să publici o carte ori să îți deschizi propria afacere până la data X.

Pasul 2. Asigură-te că lucrurile pe care le dorești sunt realizabile în timpul dat

Pasul 3. Gândește-te la un program de a acționa către dorințele tale. Nu grăbi deciziile pentru realizarea dorințelor! Foarte important verifica permanent ceea ce ti-ai planificat sa rezolvi, ce si cat ai realizat si ce ai putea sa faci mai mult sau mai putin. Asa vei rămâne motivat.

arhiva personala

Secretul unui Vision Board este ACȚIUNEA!

Ca viziunea să aibă eficiență, rezultatul dorit este musai sa planifici pe bucati de timp obiectivele anuale, apoi imparti anul fix ca anotimpurile in 4 parti si acestea mai apoi pe saptamani/zile/ore.

La fiecare sfert de an sau schimbare de anotimp verifică ce ai realizat din obiectivele propuse. Cel mai important lucru este sa nu pui presiune pe tine ci doar să fii disciplinat si consecvent în ceea ce ti-ai propus. Ocaziunal NU UITA sa te feliciti, sa te recompensezi pentru pasii facuti.

Să avem un an minunat, cu împliniri pe toate planurile, sănătate și bucurii!

Dacă îți plac postările mele despre Casă și Grădină, adică despre Organizare, Grădinărit, Curățenie, Bucătăreală, Familie și cămin în general, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului meu Acasă cu Mami și susține-mă cu un like&share.

Mă  mai găsești pe:

  • YouTube cu același nume Acasa_cu_mami 
  • Instagram  cu numele ElenaSantos_Home
  • În grupul despre organizare, economisire și timp liber, grup unde poți găsi soluții smart adaptate fiecărui stil.
  • Din noiembrie și la Tv, A7Tv,  sunt săptămânal, dimineața, la Matin@7 (online precum si în retelele de Tv)

Sunt Elena și te îmbrățișez cu drag!

Spor și energie,

Helenita

4 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.