Salată de vară cu arome mexicane.

Caju, guacamole, porumb, tacos, linte, lime și piper cayenne.O nebunie gastronomică.

Vara este anotimpul cel mai frumos și mai colorat din an și nu spun asta că m-am născut  chiar acum de solstițiu, dar chiar așa este.

Uite și tu. Totul este în pârg în luna lui iunie fructele, legumele, florile. O minunăție!

Da, anul 2020 este provocator cu adevărat.

Acum la început de vară sunt zile ploioase și friguroase noaptea dar mai sunt și zile toride în care, eu una, nu prea mai am chef să stau în bucătărie să gătesc.

După aproape 2 decenii petrecute în industria ospitalității ai zice că le cam știu pe toate și în zona aceasta gastronomică. Ei bine, cu toții avem de învățat ceva nou tot timpul.

Rețeta de azi este înspirată de pe un site pe care eu îl ador și urmăresc de ceva vreme. Este site-ul unei indience, Sadia, care a ales să își urmeze soțul în Europa continuând ceea ce începuse în Statele Unite, proiectul PickUpLimes

Am urmat întocmai rețeta ei și a ieșit demențială.

O salată colorată și cu un aport bogat de proteine.

Salată cu linte și caju. 

Ingrediente

Mix de legume, sos caju, mix mexican de condimente, guacamole, pătrunjel și un strop de voie bună.

Necesar pentru 5 persoane(adică ai mei clanul Santos):

  • Salată Iceberg mică (o bucată)
  • Linte roșie fiartă (300 gr)
  • Ardei gras roșu sau portocaliu (o bucată)
  • Roșii (2 buc)
  • Castravete (jumătate de Fabio)
  • Porumb (60 gr)
  • Măsline fără sâmburi(50 gr)
  • Tacos chips porumb( o pungă dar adaugi cât vrei)
  • Seminte floarea soarelui(30 gr)
  • Nucă (65gr)
  • Ulei măsline 5ml opțional

Sos de caju cu limetă

  • Caju crude (65gr)
  • Limetă/lime (1 buc)
  • Apă fiebinte (85ml)

Guacamole 

  • Avocado(1buc)
  • Limetă/lime(1buc)
  • Ceapă roșie(1buc)
  • Usturoi (3 căței)

Condimente mix mexican

  • Boia (1 linguriță/5gr)
  • Chili (5gr)
  • Piper cayenne, sare, piper negru (un vârf de cuțit)
  • Chimion (5gr)
  • Usturoi pudră(5gr)
  • Ceapă pudră(5gr)

Dar cum am preparat eu salata de vară cu explozie de culori în farfurie? Simplu, foarte simplu.
Sinceră să fiu simplu zic dar mi-a luat vreo 25 minute să pregătesc și înmărunțesc totul.
  1. Așa cum spunea și Sadia pe blogul ei am început cu mixul de condimente mexican, le-am combinat pe rând într-un bol de sticlă. L-am pus de-o parte.

2. Am continuat cu sosul de caju. Am pus în blender caju crud apoi am turnat apa fierbinte și am stors o limetă/lime. Gata sosul. Gustul este fenomenal. L-am pus și pe acesta de-o parte.

3.Guacamole este super simplu si el. Am pisat fructul de avocado, am tocat ceapa și usturoiul mărunt apoi am stors limetă. O rețetă mai amplă de guacamole am scris și în trecut uite rețeta aici.

3. Salata în sine nu este mare bătaie de cap. Doar trebuie un pic aranjate in bol.

Am taiat în cubulețe mici salata Iceberg apoi pe rând am tăiat tot în cubulețe mici și restul de legume enumerate mai sus. Am adăugat porumbul, măslinele, semințele, guacamole și mixul mexican de condimente. Am scurs lintea de apa ei din conservă și spălat-o bine apoi am amestecat-o cu toate celelalte ingrediente.Peste toate acestea am pus un strop de ulei si sosul de caju iar la final bucățele de taco de porumb.

A ieșit o salată sățioasă și plină de savoare.

Incearcă și tu și dacă îți place să îmi scrii un mesaj apoi dă mai departe acest articol să se bucure și prietenii tai.

Spor și energieee…

Helenita

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.