Idei sau trucuri simple de curățare a ferestrelor ce economisesc timpul și banii familiei!

Știați de ce firmele de curățenie termină treaba repede și eficient? Ei bine nu au o baghetă magică dar au căutat soluții cât mai bune pentru ca afacerea lor să prospere cât mai repede.

Da, bine am spune, dar noi acasă nu suntem nici firmă de curățenie și nici nu avem echipă mare să ne ajute să terminăm mai repede, așa-i?

Ei bine, există soluții sau mai bine zis trucuri simple să curăţâm mai uşor ferestrele repede și bine.

Secretele mele pentru geamuri curate sau mai bine zis, cum spăl eu geamurile like a pro* (profesionist, te-ai prins nu, bling, bling)

Tips&tricks

Pentru ferestre perfect curate este bine să ştii un secret: dacă ti-ai propus să le speli într-o zi fără soare, când este înnorat afară așa cum este în ultima vreme, este mult mai bine. Am experimentat chiar eu spălatul ferestrelor în bătaia soarelui.

Razele soarelui duc la uscarea rapidă a soluției pe geam şi din această cauză rămân urme neplăcute și, în cazul meu am muncit de două ori.

Pentru ştergerea ferestrelor pot fi folosite mai multe tipuri de materiale: prosoape uzate, tricoul soțului, ziare, o lavetă sau cârpă din microfibră sau o racletă. De asemenea, pentru curăţarea propriu-zisă ca la carte, se găsesc în magazine de specialitate diverse produse speciale pentru geamuri, inclusiv aspiratoare.

Despre aceste materiale vreau să povestim un pic

Scurt istoric al spălării geamurilor în familia mea.Cum am economisit timp și bani.

1.Generația mea, Millenial Mama, a moștenit de la bunica ștersul geamurilor cu oțet din vin și ziar, ziarul acela tipărit cândva pe hârtie reciclată. Perfect sănătos nu? Procedeul era cam așa: puneam într-un bol sau lighean apă și oțet, înmuiam o cârpă, de obicei un maieu sau tricou uzat de bumbac și ștergeam praful, grăsimea și mizeria depusă la interior și exterior. Limpezeam apoi mai ștergeam o dată ferestrele cu ziarul mototolit până scârțâia de curate ce erau. Așa-i?

2.După revoluție adică anii 90, au apărut din ce în ce mai multe firme de distribuire a produselor pentru curățenia casei, locale sau din afara Romaniei, firme care au adus sistemul de pulverizare precum și soluțiile aferente de curățat.

image
pinterest

Am trecut de la ziar și cărpe făcute din tricouri la rolele de hârtie și lavete din microfibră sau alte materiale organice. Bun, varianta anilor 2000

3. După 2010 și până în prezent s-au tot îmbunătățit sistemele de curățare a geamurilor și nu numai.

Am văzut la spălătorii ambulanți de parbrize din intersecții cum folosesc cu ușurință racleta și am zis că trebuie să încerc și eu metoda lor.

Am căutat un pic și am gasit la Pepco o racletă economică cu multiple întrebuințări  adică are pulverizator, lavetă cu arici detașabilă și racleta. Ei bine, este eficientă, se vede în imaginea de mai jos dar este nevoie și de o lavetă separat căci picăturile de soluție se preling foarte repede dacă nu ai dexteritate.

 

4.Geamurile nu sunt greu de curăţat dar din păcate se murdăresc foarte repede, din cauza prafului sau a stropilor de ploaie ce aduc cu ei mai nou nisip saharian.

Partea proastă este că  locuim chiar pe strada principală, cu trafic intens si puțină vegetație care să mai estompeze praful din aer. Mai se adaugă și cartierele întregi de blocuri în construcție din vecinătate.

Partea bună este că s-a inventat aspiratorul de geamuri.

Să vă povestesc.

Am acceptat invitația prietenei mele Gabi Ralea, specialist în redecorare și bricolaj să îi fiu alaturi la workshopul său, într-un magazin specializat cu produse de casa și grădină.

Aici am descoperit aspiratorul Leifheit si practic m-am îndragostit. Este multifuncțional și ce este cel mai important pentru mine, pot spala ferestrele la înălțime datorită cozii telescopice ce poate ajunge la 4m.

Am testat acest apirator, Leifheit Dry & Clean, pentru ferestre, oglinzi și sticlă în general , așa că sunt  în masură  să spun cu mâna pe inimă că te ajuta efectiv în eficientizarea timpului privind curatenia geamurilor.

Vă las mai jos fotograafii și video de prezentare. Alegerea vă aparține. Sigur, în timp, îmi veți mulțumi. Cu plăcere.

Încurajez utilizarea noilor tehnologii sau produse multifuncționale eficiente pentru casă și grădină atâta timp cât economisesc timp și bani și pot petrece alături de familie mai mult timp valoros.

https://www.youtube.com/watch?v=Oi7FVu2nPs0

5. Dacă alegi varianta clasică de spalat geamuri sugerez ștergerea în forma literei S pentru a nu duce murdăria înapoi avănd mișcări de zig-zag. Dacă utilizezi racleta sau asiratorul de geamuri ideal este să ai mișcări doar pe verticală sau doar pe orizontală. Așa se evită urmele sau dârele și nu vei munci de două ori.

Dacă îți plac postările mele despre Casă și Grădină, adică despre organizare, grădinărit, curățenie, bucătăreală și cămin în general, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului meu Acasa cu Mami și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi” pentru a primi notificare la fiecare articol nou pe care îl postez apoi împărtășește și cu prietenii tăi.

Mă găsești pe YouTube cu același nume Acasa_cu_mami  sau ElenaSantos_Home pe Instagram dar și în grupul despre organizare, economisire și timp liber, grup unde poți găsi soluții smart adaptate fiecărui stil.

Spor și energieee…

Helenita!

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.