Ai ramă PVC a termopanelor murdară de ciment uscat? Pa, la revedere…nu iese cu nimic! Say whaaat?Există soluții, uite care…

Indiferent dacă locuiești la casă sau la bloc, atunci când sunt renovări, cea mai dificilă și enervantă este curățenia de după. Sincer acum, cui îi place șmotrul?

Noi ne-am construit casa în 2007 dar finisajele au fost făcute în timp.

Pentru că nu am avut fonduri suficiente să ne finalizăm fațada casei, am decis să lăsăm protecția ramelor PvC până când vom termina.

Proastă alegere.

După mai bine de 10 ani am terminat exteriorul și parte din interior. Cum îmi place să am casa curată și aranjată am zis că nu numai interiorul trebuie să strălucească, la fel și exteriorul.

Așa mi-am amintit că la bucătărie precum și la etaj nu am curățat ramele fixe din Pvc ale geamurilor termopan.

Ramele noastre arătau cam așa…

Când lucram în industria hotelieră mă bucuram de eficiența produselor Johnson Diversity sau  Ecolab  dar acum, acasă, este altă poveste. Nu putem compara produsele profesionale cu linia de home dar cu câteva trucuri se poate.

Să vă spun cum am făcut eu, cum mi-am curățat de ciment ramele din Pvc ale geamurilor.

În Dedeman am găsit ceva dar responsabilul de raion nu mi-a garantat că nu pătează tocăria și m-a pus pe gânduri. Acesta este singurul produs detergent/cremă pe care l-am găsit special conceput pentru curățarea tâmplăriei și a tocăriei de termopan.

Cum mi-am curățat  cimentul de pe ramele din Pvc a geamurilor cu termopan?

După ce am am încercat diverse metode  fără succes, sfătuită că merge cu Cif, fixativ, acetonă, apă oxignată, soluții forte, cea mai eficientă până acum este una făcută de mine în casă…

Necesarul meu este foarte simplu. Super simplu aș zice și avem aceste produse în casă.

1. Apă caldă spre fierbinte (asta pentru că nu am un suflător bun cu aer cald și nu, nu mă refer la uscătorul de păr)

2.Un scrachy.

3.Un burete cu parte abrazivă dar care nu zgârie sau unde este cazul o spatulă de silicon sau o perie care la fel ca buretele, nu zgărie.

 

 

4. Două lavete sau cârpe. Merg și prosoape vechi sau tricouri vechi.

Am preparat o pastă din bicarbonat, oțet alb din vin și o linguriță de detergent de vase Sano sau ce detergent de vase folosiți voi.

Am întins pasta rezultată peste toată suprafața ca să se poată înmuia folia protectoare. Aceasta era uscată de vreme și murdară de ciment. Apoi, după ce am clătit și șters cu o lavetă din microfibră am stropit iar cu oțet alb, am lasat să se îmbibe puțin și iar am șters-clătit-șters.

4. Muuuultă răbdare.

Ulterior m-am documentat mai bine și am văzut că există soluții chiar și în supermarketurile de specialitate ca Dedeman, Leroy Merlin si Hornbach dar tot îmi este teamă că soluțiile respective să nu atace, respectiv să mătuiacă rama din PVC.

În final am reușit să curăț dar sincer mi-as fi dorit o soluție-minune să reduc nervii și timpul alocat spălării și curățării ramelor din PvC ale geamurilor noastre.

Tu cum cureți geamurile și ramele acestora după renovare/construcție?

Ce soluții/metode folosești?

Dacă îți plac postările mele despre Casă și Grădină, adică despre Organizare, Grădinărit, Curățenie, Bucătăreală și cămin în general, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului meu Acasa cu Mami.

Mă  mai găsești pe YouTube cu același nume Acasa_cu_mami  sau ElenaSantos_Home pe Instagram dar și în grupul despre organizare, economisire și timp liber, grup unde poți găsi soluții smart adaptate fiecărui stil.

Sunt Elena și te îmbrățișez cu drag!

Spor și energieee…

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.